27 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ


Με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «αναρχικοί- αναρχικές» αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις επιθέσεις την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου σε ΑΤΜ και σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη.

Όπως προκύπτει από το κείμενό τους, επρόκειτο για κίνηση στήριξης στις καταλήψεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κράτος επιχειρεί να αντεπιτεθεί, βαρύγδουπες δηλώσεις για πάταξη της ανομίας, αναβάθμιση του νομικού οπλοστασίου του, επικοινωνιακά σόου με τη συνδρομή των πάντα πρόθυμων ρουφιάνων των ΜΜΕ, αποθρασσυμένες στρατιές ένστολων ηλιθίων συνθέτουν ένα σκηνικό θυμηδίας. Ο περιοδεύων θίασος είναι το κράτος και οι μηχανισμοί του και οι θεατές-χειροκροτητές το συνονθύλευμα που ονομάζεται κοινωνία. Διατυμπανίζεται η “επιστροφή στην κανονικότητα” μέσω μιας καταστολής ευρείας κλίμακας. Για εμάς όμως η μονή κανονικότητα δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διαρκή επίθεση σε κάθε δομή της κυριαρχίας.

Για αυτούς αλλά και για όλους τους λόγους του κόσμου τα ξημερώματα της Πέμπτης 19/12 πυρπολήσαμε ένα ATM τράπεζας καθώς και ένα όχημα γνώστης αλυσίδας supermarket στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών στη Θεσσαλονίκη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ

ΚΑΘΕ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΘΑ ΚΟΒΕΤΑΙ

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Υ.Γ. Συντροφικά σινιάλα σε όσους θρυμματίζουν την κανονικότητα και κάνουν τη νύχτα μέρα στους δρόμους των μητροπόλεων

Αναρχικοί-Αναρχικές»