3 Ιουλίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Θεσπίζεται τουριστική κάρτα για επισκέπτες στη Θεσσαλονίκη – Τι προνόμια εξασφαλίζει


Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για τον τουρισμό προχώρησαν η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) Βούλα Πατουλίδου και ο διευθυντής του ΙΜΕΤ/EKETA Ευάγγελος Μπεκιάρης.

Ενιαία κάρτα τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη

Στόχοι του μνημονίου, που υπεγράφη χθες, είναι η συνεργασία ΙΜΕΤ-ΟΤΘ στο πλαίσιο του έργου SUSTOURISMO, το οποίο στοχεύει στην προώθηση του Βιώσιμου Τουρισμού στη Θεσσαλονίκη, μέσω της ανάπτυξης ειδικών εφαρμογών και τουριστικών πακέτων, η εξέταση για την υλοποίηση μιας ενιαίας κάρτα τουρισμού για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης καθώς και η συνεργασία τους στην υποβολή σχετικών με τον τουρισμό και τις μεταφορές προτάσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Μεταξύ άλλων συμφωνήθηκε, το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ έχοντας υλοποιήσει στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων αλλά και εν εξελίξει έργων του εφαρμογές (mobile and web) και έρευνες καταγραφής των τουριστικών μετακινήσεων αλλά και των απόψεων των επισκεπτών μιας περιοχής για τις προσφερόμενες υπηρεσίες μετακίνησης και τουρισμού, να παραχωρήσει σχετικές πληροφορίες στον ΟΤΘ για ενσωμάτωσή τους στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα και εφαρμογή (web and app) τουριστικής ενημέρωσης του ΟΤΘ.

Τι μπορεί να κάνει ο τουρίστας με την ενιαία κάρτα

Όσον αφορά στη δημιουργία «Τουριστικής Κάρτας για τη Θεσσαλονίκη», η κάρτα αυτή θα παρέχει στον επισκέπτη την ευκαιρία να προπληρώσει συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα, μέσα από τα οποία θα εξασφαλίζει την επίσκεψή του σε μουσεία και άλλα σημεία πολιτισμού της πόλης, τη μετακίνησή του με βιώσιμα μέσα, συμμετοχή σε ξεναγήσεις, κ.ά.
Το ΙΜΕΤ αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο και καταξιωμένο φορέα έρευνας στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και των νέων τεχνολογιών και έχει εντάξει στα αντικείμενα έρευνάς του τον τομέα του τουρισμού. Για τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, από την άλλη πλευρά, η βιώσιμη αστική κινητικότητα και ο βιώσιμος τουρισμός αποτελούν προτεραιότητα, οπότε η συνεργασία των δύο φορέων αποτελεί κοινή διαδρομή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Με στόχο τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας στη συνεργασία των δύο φορέων, συγκροτείται ομάδα εξειδικευμένου προσωπικού με αντικείμενο υποστήριξης το σχεδιασμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση υλοποίησης του μνημονίου συνεργασίας.

φωτιστικά inde.gr