, ,

6 Σεπτεμβρίου, 2022

Press Room

Θερμή υποδοχή των κατοίκων του Βαμβακοφύτο στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολαμαίο


Θερμή ήταν υποδοχή των κατοίκων του Βαμβακοφύτου στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολαμαίο, ο οποίο επισκεφθηκε το χωριό το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν εξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και περίμεναν με χαρά και συγκίνηση τον Πατριάρχη.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα στη στιγμή που έφτασε στο χωριό και οι κάτοικοι τον έραναν με ροδοπέταλα την ώρα που κατευθυνόταν προς τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην είσοδο του οποίου τον περίμεναν δύο νεαρά κορίτσια με παραδοσιακές στολές και του έδωσαν μία ανθοδέσμη.

Αμέσως μετά τη Δοξολογία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μαζί με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο και ιερείς επισκέφθηκαν το Πνευματικό Κέντρο του χωριού και ξεναγήθηκαν στα δύο μουσεία που φιλοξενούνται στον ισόγειο χώρο.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο πρόεδρος του Βαμβακοφύτου Πασχάλης Βισέρης, ο περιφερειάκος σύμβουλος Σερρών Δημήτρης Καρίπίδης, ο αντιδήμαρχος Σιντικής Γιώργος Τσίντσιος, ο αστυνομικός διευθυντής των Σερρών, τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Ο δήμαρχος Σιντικής προσέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ένα καλάθι γεμάτο με τοπικά προϊόντα της περιοχής.