5 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Θένια Χαραλαμπίδου : Τα Ταπεινά Χριστούγεννα του Αλ. Χρυσάφη.


Τελικά, ή εγώ δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ή ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει τι κάνει η πρόεδρος κ. Παλάζη στην ΚΕΔΗΣ όσον αφορά τα λαμπάκια των Χριστουγέννων.

Και εξηγώ τι εννοώ. Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/12) ο Δήμαρχος Σερρών κ. Α. Χρυσάφης μας έλεγε στο Δημοτικό Συμβούλιο (παρουσία της κ. Παλάζη) ότι θα γιορτάσουμε φέτος ταπεινά τα Χριστούγεννα στην πόλη μας, την οποία βέβαια θα στολίσουμε, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο στολισμό με πέρσι.

Ανέφερε ότι θα αντικατασταθούν μόνο τα καμένα λαμπάκια του περσινού στολισμού και θα στολίσουμε λίγο τα χωριά μας.

Την ίδια ακριβώς στιγμή διαβάζω σε τοπικά blog για δύο αποφάσεις ανάληψης υποχρέωσης της ΚΕΔΗΣ για την πολιτεία των ευχών και τον στολισμό και μπερδεύομαι.

Αναζητώ και βρίσκω στη διαύγεια δύο αποφάσεις δέσμευσης μία 24.800 ευρώ και η άλλη 23.560 ευρώ, με χθεσινή ημερομηνία (3/12)!

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A8%CE%9F%CE%9E8%CE%9F%CE%9B%CE%9C%CE%A0-%CE%A5%CE%9C%CE%A3?inline=true

https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%A38%CE%93%CE%9F%CE%9B%CE%9C%CE%A0-%CE%95%CE%A92?inline=true

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά και ο ίδιος ο Δήμος Σερρών με σημερινή απόφαση ανάθεσης θα δαπανήσει επιπλέον 12.800 ευρώ συν ΦΠΑ για την τοποθέτηση και αποξήλωση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου!

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9E7%CE%9E%CE%A910-%CE%A84%CE%9F?inline=true

Ερώτηση: έχετε πρόθεση κ. Δήμαρχε να ξοδέψετε 61.160 ευρώ για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό εν μέσω πανδημίας;

Τόσο πολλά καμένα λαμπάκια έχουμε;

Μήπως μας οφείλεται μία εξήγηση;

Πραγματικά θλίβομαι. Κάποιοι συνάνθρωποί μας χάνουν τη μάχη με το θάνατο, πολλοί νοσούν και άλλοι έχουν χάσει συγγενείς και φίλους.

Από την μια ο κόσμος υποφέρει λόγω της πανδημίας και της δεινής οικονομικής κατάστασης και από την άλλη η δημοτική αρχή θα δαπανήσει 48.360€, για «καμένα λαμπάκια», έχοντας το νου στα φώτα, τις μουσικές φανφάρες και τα βεγγαλικά;

Είστε εκτός πραγματικότητας κυρίες και κύριοι.

Θένια Χαραλαμπίδου

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος