10 Οκτωβρίου, 2020

Όλγα Σμάγαδου

THE VOICE: Σταύρος Κρητικός, νέος, ωραίος και… Σερραίος!


Μεγάλη χαρά ζήσαμε με την επιτυχία του Σταύρου Κρητικού στα Blinds στο THE VOICE. Και για να το εξηγήσω:
Είναι νέος , ωραίος, Σερραίος και φωνητικά πολύ δυνατός! Και καλό παιδί να συμπληρώσω , έχοντας τον φιλοξενήσει 2 φορές στην εκπομπή μου Σσσσσσ μας βλέπουνε , μαζί με τη μπάντα του.

2 φορές όχι μόνο μιλήσαμε εκ βαθέως αλλά και μας διασκέδασε με το υπέροχο πρόγραμμα του και το αστείρευτο κέφι του.

Η χαρά μου μεγάλη λοιπόν παρακολουθώντας την οντισιόν του. Τον κάλεσα άμεσα εν μέσω της έξαψης της στιγμής ανάμεσα στους εκατοντάδες γνωστούς που τον εστελναν μηνύματα και τον καλούσαν.
“Ευχαριστώ πολύ Όλγα μου, σου υπόσχομαι να τα πούμε μόλις λίγο ηρεμήσουν τα πράγματα”…

Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα για μια συζήτηση από καρδιάς με τον αγαπημένο μας Σταύρο Κρητικό.

Όλγα: Νέος, ωραίος και Σερραίος και η αλήθεια είναι νιώθουμε πολύ περήφανοι…

Σταύρος: Σε ευχαριστώ πολύ Όλγα μου , η αλήθεια είναι πως η γιαγιά μου στην Κοίμηση μου περιέγραψε έναν καταιγισμό θετικών αντιδράσεων που δεν περίμενα ποτέ. Τους ευχαριστώ όλους . Κρίμα που ο παππούς ο Σταύρος ( εχω το ονομά του)με καταγωγή από το Σιδηρόκαστρο, ο οποίος πίστευε πολύ σε εμένα και ήταν γλεντζές άνθρωπος  δεν ζει για να το βιώσει.

Όλγα: Ας τα πάρουμε από την αρχή όμως. Γνωρίζοντας σε , εξεπλάγην όταν σε είδα στο διαφημιστικό τρέιλερ του THE VOICE .

Σταύρος: Η αλήθεια είναι πώς απέφευγα τα reality μέχρι πρότινος γενικά. Για δικούς μου λόγους, δικές μου ανασφάλειες, για το μετά, για την ενδεχόμενη αποτυχία.
Είμαστε ανασφαλείς εμείς οι καλλιτέχνες (γελάει).
Συγκυρίες καταστάσεων και λόγω κορονοϊού και με προτροπή πολλών φίλων το πήρα απόφαση και δήλωσα συμμετοχή. Το είδα ως ένα πρότζεκτ αυτοβελτίωσης για να αντιμετωπίσω τους φόβους μου.

Όλγα: Τί ακριβώς φοβόσουν; Θέλω να πω πως η πορεία σου εδώ και 12 χρόνια στο χώρο θα έπρεπε να σου εχει δείξει ποιος εισαι , τι μπορείς, άσχετα με τα αποτελέσματα ενός τραγουδιστικού διαγωνισμού.

Σταύρος : Φυσικά έχοντας διανύσει τόσα χιλιόμετρα στη δουλειά αυτή, έχω μια σχετική αυτοπεποίθηση, που όμως την βρίσκω στην πραγματικότητα επάνω στη σκηνή. Όταν σβήνουν τα φώτα η τυχόν αποτυχία γίνεται κάτι πολύ τρομακτικό. Πόσο μάλλον όταν ξέρεις πως οι προσδοκίες όλων, ακριβώς λόγω ότι είσαι 12 χρόνια στη δουλειά είναι τεράστιες. Σκέφτεσαι επιχειρηματίες που σε είχαν εμπιστευτεί, κόσμο που σε ακολουθεί και λες… αν δεν γυρίσει καμιά καρέκλα, τί γίνεται; Θα αλλάξει η γνώμη τους; Νομίζω ένας επαγγελματίας ρισκάρει πολύ παραπάνω από τον ερασιτέχνη με το να μην γυρίσουν οι καρέκλες.
Ωστόσο ευτυχώς γύρισαν…(ξαναγελάει)

Ολγα: Περιέγραψέ μας λίγο από αυτό που έζησες .

Σταύρος: Σε λεπτομέρειες δεν μπορώ να επισέλθω αλλά να σου πω, πώς πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παραγωγή , μεγάλου κόστους , που απασχολεί πληθώρα εργαζομένων – πολύ σημαντικό στις εποχές που διανύουμε. Οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός … σου κλέβουν την ανάσα…
Η εμπειρία υπέροχη. Γνωρίζεις πολύ κόσμο, εργαζόμενους και συνυποψηφίους και τους λέω έτσι γιατί εκείνες τις ώρες δεν τους νιώθεις ανταγωνιστές. Ζεις μαζί τους το όνειρο, μοιράζεσαι την αγωνία. Μεγάλο άγχος για όλους μας που παρατείνεται όσο περιμένεις να έρθει η σειρά σου. Γνώρισα πολλά ενδιαφέροντα άτομα με καλές φωνές, παιδιά με όνειρα σαν εμένα, κορίτσια, αγόρια κάθε ηλικίας που το τραγούδι είναι η ζωή τους. Γνώρισα Μουσικούς με το Μ κεφαλαίο , σκηνοθέτες, φωτιστές, ηχολήπτες, cameramen,οι οποίοι δουλεύουν σκληρά να βγει μια … υπερπαραγωγή. Ακόμα και οι βοηθοί που τυλίγουν και ξετυλίγουν χιλιόμετρα καλωδίου, τα παιδιά που οργανώνουν και συντονίζουν το όλο θέμα, στυλίστες, κομμωτές, μια μεγάλη και αήττητη αλυσίδα .
Τους ευχαριστώ όλους.

Όλγα: Οι κριτές; Πως είναι στην πραγματικότητα;

Σταύρος: Απαγορεύεται η οποιαδήποτε επαφή μαζί τους στην φάση των blinds, έτσι ώστε να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του διαγωνισμού. Οπότε η επαφή μαζί τους γίνεται αμιγώς την ώρα της οντισιόν.
Θεωρώ πώς από αυτά που βίωσα εγώ, ως χαρακτήρες είναι πολύ κοντά σ αυτό που βγάζουν on κάμερα.

Όλγα: Ο Γιώργος Λιανός;

Σταύρος: Ο Λιανός είναι show man. Όντας και πολύ καλός τραγουδιστής , γνωρίζοντας ακριβώς και τη ψυχολογία μας, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ένα τέτοιο τηλεοπτικό προϊόν. Πολύ χιούμορ, άνετος, συγκαταβατικός.

Όλγα: Η επιλογή να πας με την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου, που βασίστηκε;

Σταύρος: Η Έλενα σε κερδίζει σε δευτερόλεπτα, είναι απίστευτα γλυκός άνθρωπος, χωρίς έπαρση και σου δείχνει πώς συμπάσχει. Τη νιώθεις να ταυτίζεται μαζί σου. Όσο για την καλλιτεχνική της υπόσταση, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να αμφισβητήσει ότι είναι από τις καλύτερες σύγχρονες γυναικείες φωνές παγκοσμίως, θα τολμήσω να πω! Πέρα ότι είναι πανέμορφη, όπως μου ” ξέφυγε” “on air” και έγινε τέτοιο σούσουρο πανελλαδικώς με δεκάδες site να το σχολιάζουν.
Έχω γράψει και 2 τραγούδια που αν μου δωθεί η ευκαιρία θα ήθελα να της χαρίσω και που όταν τα έγραφα τη δική της φωνή είχα στο μυαλό μου.
Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

Όλγα: Η οποία είναι;

Σταύρος: Είμαστε όσοι περάσαμε, στην αναμονή για το επόμενο γύρισμα, την επόμενη φάση. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφέρω κάτι άλλο, δεσμεύομαι από το Συμβόλαιο.

Όλγα: Που σε βρίσκουμε τώρα;

Σταύρος: Θεσσαλονίκη αυτόν τον καιρό με κάποια live στα σκαριά, Βόρεια Ελλάδα και συζητώντας περαιτέρω προτάσεις. Δύσκολες εποχές αλλά ευτυχώς ο συνδυασμός καλού προϊόντος(εννοώντας το live μου) , διαφημιστικής δύναμης λόγω του the Voice , αλλά και ρεαλιστικού προσιτού bugdet(τιμής) , λόγω “κορονοϊού, φαινομενικά δείχνει να αποδίδει .

Όλγα: Σέρρες θα μας έρθεις;

Σταύρος: Θα ήτανε μεγάλη μου χαρά. Εξάλλου έρχομαι συχνά στην πόλη των Σερρών – έχω και σόι μέσα στις Σέρρες. Θα είσαι η πρώτη που θα το μάθεις!

Ολγα: Που μπορούμε να παρακολουθούμε την διαδρομή σου στο THE VOICE , τις εμφανήσεις σου και γενικως τα νέα σου;

Σταύρος: Είμαι άνθρωπος του instagram , εκεί είμαι πιο ενεργός.
https://instagram.com/stavros_kritikos_official?igshid=2wjjpsnxhphf

Στην επαγγελματική μου σελίδα στο fb
https://www.facebook.com/stavroskritikosofficial/

Και φυσικά στο κανάλι μου στο you tube
https://www.youtube.com/c/StavrosKritikos

Δείτε το video της οντισιόν ΕΔΩ
https://youtu.be/mGJM6Vk33Gc