12 Μαΐου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Θ. Αραμπατζής: Τα “τρικ” του Αλέξανδρου Χρυσάφη με τα λεφτά του Αυτοκινητοδρομίου. “Αδιάβαστος” Ο Δ.Μερετουδης


Η δημοτική αρχή κολυσιαργησε στο θέμα του αυτοκινητοΔρομιου Σερρών τονίζει ο επικεφαλής της Δημοτικής πρώτοβουλιας Σερραίων Θεόδωρος Αραμπατζής ο οποίος κατειγγειλε πως η Διοίκηση δεν είναι σωστά ενημερωμένη για την σύμβαση του έργου, αναφέροντας πως αυτή δεν έχει υπογραφεί παρά τα λεγόμενα του Προέδρου Δημήτρη Μερετούδη.
Η πρόταση της δημοτική πρωτοβουλίας είναι τα 450.000 ευρώ του υπουργείου να μείνουν επίσης στο αυτοκινητόδρομιο ώστε αυτό να αναβαθμιστεί.
Ο Θεόδωρος Αραμπατζης υποστηρίζει πως η νυν δημοτική αρχή προσπαθεί να “καπελωσει” το έργο της απελθούσας διοίκηση.

Δείτε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Δημοτική Πρωτοβουλίας Σερραίων.

Με την πίστη, ότι η ενημέρωση των πολιτών και η ανάδειξη της αλήθειας για τα διάφορα ζητήματα, αποτελεί χρέος για όσους ασχολούνται με τα κοινά, επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας, για μια ακόμη φορά, σχετικά με το θέμα του έργου “εκσυγχρονισμός αυτοκινητοδρομίου Δήμου Σερρών” ή όπως πιο απλά και κατανοητά λέγεται “ανακατασκευή πίστας του αυτοκινητοδρομίου”.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων, το έργο αυτό της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, το παρέδωσε στη σημερινή δημοτική αρχή με έτοιμο εργολάβο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 450.000 ευρώ από τη ΣΑΤΑ του Δήμου Σερρών (δηλ. χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών).

Η νέα δημοτική αρχή, το έργο αυτό μπορούσε να το υλοποιήσει το αργότερο μέχρι και τον Οκτώβριο 2020. Δυστυχώς ο Δήμαρχος αντί να το υλοποιήσει, ζήτησε από το Υπουργείο Εσωτερικών για το έργο αυτό, που είχε έτοιμη χρηματοδότηση και έτοιμο εργολάβο, νέα χρηματοδότηση 450.000 ευρώ προκειμένου να αντικαταστήσει την υπάρχουσα χρηματοδότηση με τη νέα χρηματοδότηση.

Αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής του κ. Χρυσάφη ήταν το αυτοκινητοδρόμιο να στερείται την υλοποίηση του έργου αυτού, εδώ κι ένα χρόνο, απολύτως αδικαιολόγητα.

Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε τη χαρά μας για τη νέα χρηματοδότηση και συγχαρήκαμε τον Υπουργό κ. Καραμανλή και το Δήμαρχο κ. Χρυσάφη για το γεγονός αυτό.

Το ερώτημα όμως που τέθηκε και δεν δόθηκε απάντηση είναι, γιατί δεν ζήτησε ο Δήμαρχος από το Υπουργείο Εσωτερικών, η νέα χρηματοδότηση να πάει για ένα άλλο νέο έργο και όχι για το έργο της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, το οποίο έχει έτοιμο εργολάβο και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά όλως παραδόξως γίνεται αυτή η περίεργη ανταλλαγή χρημάτων. Δηλαδή η νέα χρηματοδότηση να αντικαταστήσει την υπάρχουσα και η υπάρχουσα να πάει για άλλο έργο.

Η απάντηση είναι μια και μοναδική. Όλο αυτό το “τρυκ” έγινε για να εμφανίσει ο κ. Χρυσάφης στους Σερραίους δημότες, ότι το έργο αυτό είναι δικό του και υλοποιείται με τα χρήματα που εξασφάλισε μέσω του κ. Καραμανλή από το Υπουργείο Εσωτερικών. Με πιο απλά λόγια όλο αυτό το τέχνασμα το έκανε ο κ. Χρυσάφης για να “καπελώσει” το έργο της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου.

Ο κ. Χρυσάφης προτίμησε να καθυστερήσει την υλοποίηση του έργου για ένα χρόνο, χωρίς κανένα λόγο, τελείως αδικαιολόγητα, αρκεί και μόνο να το “καπελώσει”.

Ο κ. Δήμαρχος, αν πραγματικά ενδιαφέρεται και πιστεύει στο αυτοκινητοδρόμιο και δεν έχει ως στόχο να “καπελώσει” το έτοιμο έργο της ανακατασκευής της πίστας του αυτοκινητοδρομίου, με το ποσό των 450.000 ευρώ που εξασφάλισε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, τότε πρέπει και τα δύο χρηματικά ποσά, δηλ. και τα 450.000 ευρώ του Υπουργείου Εσωτερικών και τα 450.000 ευρώ της ΣΑΤΑ του Δήμου ( τα οποία και αυτά είναι χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών), να διατεθούν για την υλοποίηση έργων στο αυτοκινητοδρόμιο, τα οποία έργα το αυτοκινητοδρόμιο τα έχει μεγάλη ανάγκη.

Η Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων με συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους Σερραίους δημότες θα συνεχίσει να καταθέτει τεκμηριωμένα τις απόψεις της για τα διάφορα ζητήματα του Δήμου, με στόχο την πλήρη ενημέρωση των δημοτών, όπως άλλωστε απαιτεί και ο θεσμικός της ρόλος.

φωτιστικά inde.gr