17 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Τέρμα πια τα tweets! Το Twitter σας παρουσιάζει τα fleet, τις αναρτήσεις για… φευγαλέες σκέψεις


Ξεχάστε πια τα Tweets, τώρα στο Twitter θα μπορείτε να κάνετε… Fleet. Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έρχεται να δώσει χώρο στις φευγαλέες σκέψεις των χρηστών.

Αν το Facebook είναι η αρχή των πάντων, αναφορικά με τα social media και το Instagram έχει γίνει το καταφύγιο των απανταχού Influencer και της στιλιζαρισμένης εικόνας, το twitter ήταν σίγουρα το social media, πεδίο γραπτής αντιπαράθεσης.

Όπως ανακοίνωσε το Twitter την Τρίτη, εντός ολίγων ημερών, οι χρήστες θα έχουν στη διάθεσή τους μια νέα υπηρεσία, έναν νέο τρόπο επικοινωνίας. Μην ανησυχείτε, θα μπορείτε να κάνετε και tweet…

Οι φευγαλέες σκέψεις στο Twitter

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του twitter, παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια πως οι χρήστες έγραφαν, αποθήκευαν, αλλά δεν δημοσίευαν πολλά από τα tweets τους. Σε έναν, τραβηγμένο η αλήθεια είναι παραλληλισμό με το αρχαίο ρητό, τα tweets μένουν. Κι αν η σκέψη που θέλει κανείς να αναρτήσει είναι της στιγμής. Κάπως έτσι εγένετο fleet. Όπως μαθαίνουμε, η νέα υπηρεσία δανείζεται το όνομά της από τη φράση fleeting thoughts, που σημαίνει φευγαλέες «σκέψεις».

Για να είμαστε ειλικρινείς, φαίνεται πως το Twitter μπαίνει στην αρένα των 24ωρων αναρτήσεων, στη λογική των Insta Stories και των ιστοριών στο facebook. Τα fleet έχουν ακριβώς την ίδια λογική και θα εμφανίζονται με παρόμοιο τρόπο πάνω από το timeline της κεντρικής σελίδας του Twitter.

Τι μπορεί να κάνει κανείς στο Twitter με τα Fleet

Όπως διαβάζουμε, τα fleet δοκιμάστηκαν το τελευταίο διάστημα σε Βραζιλία, Ινδία και Ιταλία και η εμπειρία έδειξε πως χρήστες επέλεγαν να σχολιάσουν κάτι πιο εύκολα με αυτόν τον τρόπο, παρά να αναρτήσουν ένα tweet.

Μπορείτε να μοιραστείτε σε ένα fleet το tweet κάποιου χρήστη, να αναρτήσετε κείμενο, εικόνα ή και βίντεο με ορισμένο χρόνο (30 δευτερόλεπτα). Επιπλέον, αν ο λογαριασμός επιτρέπει την αποστολή απευθείας μηνύματος, τότε μπορεί κανείς να σχολιάσει το fleet του χρήστη.