29 Φεβρουαρίου, 2020

Press Room

Τελικά, τι σχέση έχουν τα καυτερά φαγητά με την τεστοστερόνη;


Όσο διαβάζεις, εμείς παραγγέλνουμε «ινδικό»!

Κάποιοι αγαπάμε λίγο παραπάνω τις πιπεριές τσίλι και προσπαθούμε να μυήσουμε και τους υπόλοιπους σε αυτή την επικίνδυνη διατροφική ιεροτελεστία, αφού πέρα από την πωρωτική γεύση βοηθάνε πολύ και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Και είναι και σύμμαχοι στο να χάσεις κάνα κιλό.

Όμως τι σχέση έχουν με την τεστοστερόνη; Όχι μην σκεφτείς ότι επειδή καίνε σου προσφέρουν «καυτές εμπειρίες» από μόνα τους. Ούτε επειδή καίγεσαι ζωντανός, ότι αυτό σε ωθεί να ψάχνεις κάποιο θηλυκό θύμα για να ξεσπάσεις.

Σε έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Grenoble αποδεικνύεται πως οι άνδρες που προτιμούν τα καυτερά φαγητά έχουν χαρακτήρα περισσότερο περιπετειώδη, ρισκαδόρικο και σεξουαλικά ενεργό. Με άλλα λόγια, όποιος τολμάει στο φαγητό θα τολμήσει και στο κρεβάτι, αφού όπως φαίνεται η αυξημένη τεστοτερόνη του τον οδηγεί σε αυτές τις συμπεριφορές.

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει μία από τις υπεύθυνες της έρευνας, η Laurent Begue«Τα αποτελέσματα της έρευνας φαίνεται να εναρμονίζονται με αυτά άλλων ερευνών, αφού είναι φανερή η σχέση μεταξύ τεστοστερόνης και συμπεριφοράς που εμπεριέχει ρίσκο τόσο στον επαγγελματικό όσο και τον σεξουαλικό τομέα».

Τεστοστερόνη σημαίνει ρίσκο. Τσίλι είναι ρίσκο. Άρα τσίλι πιπεριά δείχνει αυξημένη τεστοστερόνη. Κατάλαβες αφού;