12 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Ταυτόχρονη επιχείρηση σε Ελλάδα και Ιταλία για παράνομη μεταφορά μεταναστών, δίκτυο έπαιρνε 6.000 ευρώ το άτομο


Ευρεία επιχείρηση για την εξάρθρωση δικτύου που μετέφερε παράνομα μετανάστες από την Ελλάδα στην Ιταλία είναι σε εξέλιξη από τις πρωινές ώρες σήμερα, από αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, έχουν εκδοθεί δεκατρία εντάλματα σύλληψης, επτά στην Ιταλία και έξι στην Ελλάδα. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετέχει και η Europol, μαζί με την Ιταλική Διεύθυνση Κατά της Μαφίας, ονομάστηκε Σεστάντε.

Οι έρευνες διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο και απέδειξαν ότι υπήρχαν οργανώσεις, που ειδικεύονταν στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Ελλάδα στο Σαλέντο της νότιας Ιταλίας και οι οποίες ήταν σε διαρκή επαφή.

Υπολογίζεται ότι τους τελευταίους μήνες τα μέλη τους μετέφεραν στην Ιταλία εκατοντάδες άτομα, απαιτώντας την καταβολή τουλάχιστον 6.000 από κάθε μετανάστη.

Στην Ιταλία αυτές οι αφίξεις είχαν ονομαστεί «αποβιβάσεις-φαντάσματα» και οι εισαγγελείς της πόλης Λέτσε κατάφεραν, με συνεχείς προσπάθειες, να ξετυλίξουν αυτό το παράνομο νήμα και να αποδώσουν τις σχετικές ευθύνες.