13 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Tax Foundation: Η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των κρατών με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές


Στοιχεία που προβληματίζουν περιλαμβάνει νέα συγκριτική μελέτη του Tax Foundation για τους φορολογικούς συντελεστές στην Ελλάδα και στη ζώνη της ΕΕ.

Οπως αναφέρει το Tax Foundation, η Ελλάδα παραμένει στην ομάδα των κρατών με τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές, πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι επιχειρήσεις- μικρές και μεγάλες- έχουν κάνει τον προγραμματισμό του 2020 λαμβάνοντας υπόψιν ότι τα φετινά κέρδη θα φορολογηθούν τελικά με 4 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο φόρο. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαιώνει ότι μέσα στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς θα έρθει και η διάταξη για την περαιτέρω μείωση του συντελεστή στο 20%.

Tax Foundation: Οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα

Εχει ενδιαφέρον ότι ανάμεσα στις 20 χώρες με τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές βρίσκονται και κάποιοι… γείτονες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις μετεγκαταστάσεις εταιρειών και τα «παράθυρα» φοροδιαφυγής.

Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού για τα ευρήματα του Tax Foundation για τους φορολογικούς συντελεστές.