Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον κορονοϊό: Δεν υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας στην αγορά
Ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη για τον κορονοϊό στο υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποία αποτιμήθηκε η κατάσταση, αξιολογήθηκαν οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία και συζητήθηκαν εναλλακτικές μελλοντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του.
Στη σύσκεψη, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ αποφασίστηκε η διενέργεια τακτικών συναντήσεων με τη συμμετοχή του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που μετείχαν στη σύσκεψη, έως τώρα δεν έχει παρουσιαστεί πρόβλημα στην τροφοδοσία της αγοράς, καθώς και στην εισαγωγή πρώτων υλών από την Κίνα για την εγχώρια βιομηχανία.
Ενώ, παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως κατά τη συνεδρίαση, αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, του διευρυμένου Eurogroup, αναμένεται να υπάρξει μια αποτίμηση της κατάστασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να συζητηθούν εναλλακτικά «εργαλεία» αντιμετώπισης του προβλήματος, εν όψει και της τακτικής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις 16 Μαρτίου.
Στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης και Γιάννης Τσακίρης, και παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.
Σύσκεψη για το νομοσχέδιο για την κεφαλαιαγορά
Η σημασία της υπευθυνότητας και της νηφαλιότητας κατά την αντιμετώπιση μεγάλων διακυμάνσεων των τιμών της κεφαλαιαγοράς ως αντίδραση στην επικαιρότητα (π.χ. κοροναϊός), την ώρα που το οικονομικό κλίμα παραμένει θετικό, συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού και του υφυπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Ζαββού με τους επικεφαλής θεσμικών φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εν λόγω διακυμάνσεις όχι μόνον βρίσκονται σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά αντίστοιχων αγορών, αλλά και δικαιολογούνται πλήρως από το μέγεθος και το βάθος του ελληνικού χρηματιστηρίου σε σχέση με τις μεγάλες κεφαλαιαγορές του εξωτερικού.
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε από όλους η ανάγκη σχεδιασμού μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής με σκοπό την υγιή ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και συζητήθηκε το πλαίσιο χάραξής της. Η λήψη πρωτοβουλιών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από γόνιμη διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς, με σκοπό τον καθορισμό, την ιεράρχηση και εν τέλει την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά τη λειτουργία της, ούτως ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία τον αναπτυξιακό της ρόλο.