30 Νοεμβρίου, 2020

Press Room

Σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας στις Σέρρες – Αποφασίστηκαν εντατικοί έλεγχοι σε όλο το Νομό.


Σύσκεψη με θέμα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο διοικητήριο των Σερρών. Την σύσκεψη προκάλεσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, κ. Άγγελος Μπίνης, με σκοπό το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στους ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στις Σερρες.
Αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα, ώστε να καθορισθούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Π.Ε. Σερρών. Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου και του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη, αποφασίστηκε κάθε Δευτέρα στις 9 το πρωί να πραγματοποιείται σύσκεψη όλων των συναρμοδίων υπηρεσιών για τον απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης εβδομάδας και τον συντονισμό-προγραμματισμό των δράσεων της τρέχουσας Εβδομάδας. Το ερώτημα βέβαια που τέθηκε είναι κατά ποσο πλην της αστυνομιας οι άλλες αρμόδιες αρχές προχώρησαν σε ελέγχους, και εάν υπάρχουν επίσημα στοιχεια που να αποδεικνύουν ότι έκαναν σωστά την δουλεία τους. Οι συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν ήταν δύο.
Στην πρώτη σύσκεψη μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευστρατίου, ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ κ. Δημήτριος Πύρρος, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Σερρών κ. Κωνσταντίνος Δινάκης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Σερρών και Δ/ντης της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σερρών κ. Δημήτριος Μπαλαξής, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας κ. Θεμιστοκλής Ζαούτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Σερρών κ. Δημήτριος Μικρός και ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Σερρών κ. Αλέξανδρος Καραγιαννίδης.

https://youtu.be/RkX6k5xWgmE