17 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Σύρος: Πρόεδρος Κοινότητας δώρισε την αντιμισθία του για το μικρό Παναγιώτη Ραφαήλ


Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, ο οποίος πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου Ι (SMA I), μία σπάνια, εκφυλιστική και μέχρι πρόσφατα καταληκτική νόσος που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας κατάποσης και αναπνοής.

Ήδη έχει ξεκινήσει τεράστια κινητοποίηση για τη συγκέντρωση των 3 εκ. ευρώ, ποσό το  οποίο απαιτείται για να μεταβεί ο μόλις 18 μηνών Παναγιώτης στις ΗΠΑ και να ενταχθεί σε πρόγραμμα θεραπείας για την αντιμετώπιση της δύσκολης ασθένειάς του.

Οι γονείς του βρίσκονται σε απόγνωση, αλλά η ελληνική κοινωνία δείχνει για μία ακόμη φορά την ανθρωπιά της, ανοίγοντας την αγκαλιά της και συμμετέχοντας στο μαραθώνιο αγάπης για το μικρό Παναγιώτη. Άνθρωποι από κάθε γωνία της χώρας και όχι μόνο, προσφέρουν ακόμη και συμβολικά ποσά προκειμένου να δηλώσουν παρόντες σε αυτό το δύσκολο αγώνα.

Ένας από τους συμμετέχοντες, είναι και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαλησσά, Γιάννης Βουτσίνος, όπως και μεγάλος αριθμός απλών πολιτών από την Σύρο και τις Κυκλάδες γενικότερα.

Αναφερόμαστε στη συμμετοχή του Γιάννη Βουτσίνου, καθώς, όπως ο ίδιος δημοσιοποίησε, προσέφερε την τελευταία αντιμισθία που λαμβάνει ως πρόεδρος της Κοινότητας, ενισχύοντας τον αγώνα για τον Παναγιώτη Ραφαήλ.

Το ποσό είναι 287,40 ευρώ, αλλά αυτό που έχει μικρότερη σημασία είναι το οικονομικό μέγεθος και μεγαλύτερη, το μέγεθος της πράξης, η οποία, αναμφισβήτητα είναι αξιέπαινη.

cyclades24