8 Σεπτεμβρίου, 2022

Press Room

Συνεστίαση για την ενίσχυση του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τερπνής


Στο πλατανόδασος του Αγίου Μανδηλίου

Η Επιτροπή Πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής Τερπνής διοργανώνει Συνεστίαση στον χώρο του Αγίου Μανδηλίου Τερπνής το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου στις 9.30 μ.μ. με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Ιερού Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου  Τερπνής, για την αποκατάσταση της στέγης του.

Στην λαϊκή παραδοσιακή βραδιά συμμετέχουν: Σταύρος Κανδήλας, Χριστίνα Μαυρίδου (τραγούδι), Σπύρος Κούκος (βιολί), Κώστας Σκαπής (μπουζούκι) και Χάρης Τσινάρης (πλήκτρα).

Σημειώνεται πως η κεραμοσκεπή του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τερπνής αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια  πρόβλημα στεγανότητας, με αποτέλεσμα να απειλείται η στατικότητα των τοιχογραφιών αλλά και ολόκληρου του Ναού.

Η επείγουσα αυτή κατάσταση έχει σημάνει την έναρξη μιας «εκστρατείας», για τον Ιερό Ναό της Τερπνής, από τον Εφημέριο και την Εκκλησιαστική Επιτροπή με τη στήριξη του Προέδρου της Κοινότητας και του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής αλλά κι όλων των συλλόγων του τόπου προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό, που απαιτείται για τις απαραίτητες εργασίες για την στεγανοποίηση του Ναού..

Έτσι, όλα τα έσοδα από τη συνεστίαση θα διατεθούν για τον σκοπό αυτό. Γι’ αυτό και καλούνται όλοι  να δώσουν το παρών στην εκδήλωση.

Ας είμαστε όλοι εκεί!