28 Απριλίου, 2021

Press Room

Συνελήφθη ο Μένιος Φουρθιώτης


Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Μένιος Φουρθιώτης, καθώς η προσαγωγή του χθες Τρίτη μετατράπηκε σε σύλληψη, ενώ εις βάρους του συλληφθέντος παρουσιαστή έχει σχηματιστεί δικογραφία για εγκληματική οργάνωση από τη Δίωξη Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες που θα οδηγηθούν μαζί του στην Εισαγγελία, για ηθική αυτουργία και συναυτουργία σε εκρήξεις και για ηθική αυτουργία με βάση το νόμο περί όπλων.

Εκτός των προαναφερθέντων, το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Η σύλληψη

Νωρίτερα, ο παρουσιαστής συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας της Ασφάλειας Αττικής, για τις επιθέσεις στο σπίτι του στον Διόνυσο, αλλά και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία, καθώς και τις καταγγελίες από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, για πληροφορίες που είχε σχετικά με συμβόλαιο θανάτου εναντίον του, στο οποίο εμπλέκεται ο παρουσιαστής.

Ο Μένιος Φουρθιώτης κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, τόσο με καλάσνικοφ, όσο και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, καθώς, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, φέρεται ότι τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος, μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο από άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες κρατούνταν στα γραφεία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας ο παρουσιαστής και ακόμη δύο άτομα. Ο παρουσιαστής προσήχθη στο πλαίσιο ερευνών για την ένοπλη επίθεση εναντίον αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία και για το περιστατικό με πυροβολισμούς στο σπίτι του.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας προέκυψε ότι το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε είναι το ίδιο στη Νέα Ερυθραία και στο σπίτι του Φουρθιώτη. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Φουρθιώτης γνώριζε τους δύο δράστες, οι οποίοι είναι άτομα με ποινικό παρελθόν στη νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά και τους είχε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν ως σεκιούριτι, όπως ανέφεραν οι ίδιοι.

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα του Μ. Φουρθιώτη

Εν τω μεταξύ, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. που μείωσε τα μέτρα ασφαλείας τα οποία είχαν αποφασιστεί και διατεθεί για την προστασία του.

Ο εκδότης είχε στραφεί κατά της από 31.3.2021 πράξης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία έπαυσε η προσωπική φρούρησή του (4 αστυνομικοί, συνοδευτική μοτοσυκλέτα με αστυνομικό και υπηρεσιακό αυτοκίνητο) και η φρούρηση της κατοικίας του, ενώ παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.