20 Μαΐου, 2021

Press Room

Συνάντηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΔΑ Μ. Τσάκα με τα σωματεία Συντηρητών Αερίων & Υγρών Καυσίμων και Θερμοϋδραυλικών Ν. Σερρών


Την πρόσκληση του Προέδρου της ΟΕΒΕΣΣ και της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Σωτήρη Κοτσαμπά αποδέχθηκε για να γευματίσει στο εστιατόριο “Ο ΣΩΤΟΣ”, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στις Σέρρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ Μάριος Τσάκας.

Συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη ο Μάριος Τσάκας κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον Πρόεδρο του Σωματείου Συντηρητών Αερίων και Υγρών Καυσίμων Γιώργο Κοτσάνπαπα και τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Σωματείου Θερμοϋδραυλικών Ν. Σερρών, Κωνσταντίνο Βλαχόπουλο και Χρύσανθο Φωτιάδη, προκειμένου να ακούσει τις προτάσεις των επαγγελματιών που σχετίζονται άμεσα με την επέκταση του φυσικού αερίου στις Σέρρες.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την επέκταση του φυσικού αερίου από τις Σέρρες” δήλωσε ο Μ. Τσάκας στους επαγγελματίες, τονίζοντας πως η επιλογή της πόλης των Σερρών δεν ήταν τυχαία, αλλά προϊόν της άριστης συνεργασίας που έχει προηγηθεί με τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή της πόλης και της πολύ καλής υποδοχής που έχει τύχει η ΔΕΔΑ από τον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής που ασχολείται με το φυσικό αέριο, αλλά και από τους επαγγελματίες των υπολοίπων κλάδων που ανυπομονούν να συνδεθούν. Οι Σέρρες, τόνισε με νόημα θα αποτελέσουν την πρωτεύουσα της Κεντρικής Μακεδονίας, όσον αφορά στην επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου.

Την επέκταση του δικτύου του φυσικού αερίου, που ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα σε συνέντευξη τύπου χαιρέτισε και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος τόνισε πως πρόκειται για μία σημαντική μέρα για την πόλη των Σερρών. Έκανε λόγο για μία άψογη συνεργασία με τη ΔΕΔΑ, η οποία αποτέλεσε όλο το τελευταίο διάστημα τον απόλυτο σύμμαχο της δημοτικής αρχής για την ενεργειακή κάλυψη της πόλης των Σερρών και την μετατροπή της σε βασικό πυρήνα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Η εξέλιξη αυτή, συμπλήρωσε, θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για την ενεργειακή δυναμική των Σερρών, εξασφαλίζοντας σημαντικά περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα χρηστής ενεργειακής διαχείρισης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών που ασχολούνται με την επέκταση του φυσικού αερίου ζήτησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μ. Τσάκα να έχουν λόγο, μέσω της κατάθεσης σχετικών προτάσεων, όσον αφορά στην επιλογή των περιοχών της πόλης, όπου θα προχωρήσει η επέκταση του δικτύου, ενώ ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς τόνισε για άλλη μία φορά ότι είναι απαράδεκτο το ΤΕΙ των Σερρών, ως κρατικό ίδρυμα, να μην έχει συνδεθεί ακόμη με το δίκτυο του φυσικού αερίου, ζητώντας από τον Μ. Τσάκα να αντιμετωπίσει το θέμα ως προτεραιότητα.