16 Φεβρουαρίου, 2022

Press Room

Συνάντηση των αστυνομικών υπαλλήλων με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο


Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκου   στις Σέρρες, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών συναντήθηκαν Υπουργό στη Δ.Α. Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, στον κ. Υπουργό επιδόθηκε υπόμνημα θεμάτων τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος εστιάζοντας κυρίως στην επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα κατά την επικείμενη τουριστική περίοδο, την ανάγκη απόσυρσης παλαιών και κοστοβόρων υπηρεσιακών οχημάτων, κυρίως για τις μοτοσικλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που δεν έχουν αντικατασταθεί από ιδρύσεως της (έτος 2010) έχοντας διανύσει περισσότερα από 150.000 χιλιόμετρα, την προσαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την όσο το δυνατόν βραχύχρονη παραμονή των υπό απέλαση αλλοδαπών στα κρατητήρια του Τ.Σ.Φ. Προμαχώνα και Α.Τ. Ποροΐων, την απαλλαγή των Αστυνομικών Υπηρεσιών από την επίδοση δικογράφων και ενώ κατατέθηκε και η πρόταση της ένωσης για ηλεκτρονική σύνταξη, υπογραφή και υποβολή των υπομνημάτων εκτός έδρας με σκοπό την ταχύτερη περαίωση και ενταλματοποίηση τους αλλά και τη μείωση των εργατοωρών και την εξοικονόμηση των σχετικών χρηματικών πόρων σε αναλώσιμα και εξόδων αλληλογραφίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος συντασσόμενος πλήρως με την πρόταση  των αστυνομικών υπαλλήλων  για την εποχιακή ενίσχυση του Τ.Δ.Ε. Προμαχώνα,  γνωστοποίησε την ενίσχυση της εν λόγω υπηρεσίας με ικανό αριθμό συναδέλφων από αρχές Μαρτίου (34 αστυνομικοί) για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτηση των τουριστικών ροών, την εκπόνηση σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση όλων των υπηρεσιών με οχήματα και δίκυκλα, την απαλλαγή της Ελληνικής Αστυνομίας από το πάρεργο της επίδοσης δικογράφων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και συμφωνώντας απόλυτα με την πρόταση για την ηλεκτρονική διαδικασία σύνταξης, υποβολής και εξόφλησης υπομνημάτων οδοιπορικών εξόδων δεσμεύτηκε ότι θα την μελετήσει και θα την προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μάλιστα στο τέλος της συνάντησης οι αστυνομικοί υπάλληλοι δώρισαν  στον υπουργό , εθιμοτυπικά ένα αγαλματίδιο του Λέοντα της Αμφίπολης που είναι και το έμβλημα της Ένωσης.