8 Αυγούστου, 2020

Press Room

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη – Φ.Αραμπατζή – Θ.Καραθανάση – «Θα γίνει παραλαβή και αποπληρωμή των τεύτλων»


Ευχάριστα είναι τα νέα για τους τευτλοπαραγωγούς των Σερρών. Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επνεδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, μετά από πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Φωτεινής Αραμπατζή, με τον Πρόεδρο της Royal Sugar, κ. Θανάση Καραθανάση, συζητήθηκε η παραλαβή και αποπληρωμή της φετινής παραγωγής των τεύτλων και όλα δείχνουν πως η Royal Sugar, θα προχωρήσει κανονικά στην απορρόφηση και αποπληρωμή της παραγωγής.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο τευτλοπαραγωγός κ. Χρήστος Βαρούδης, ευχαρίστησε την Υφυπουργό κ. Φωτεινή Αραμπατζή για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή της.

Ο κ. Βαρούτης δήλωσε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δημοσιεύματα που έλεγαν πως η ROYAL SUGAR δεν θα προχωρήσει σε παραλαβή των τεύτλων, κάτι που δημιούργησε έντονη ανησυχία στους παραγωγούς.

Την Τρίτη, ομάδα παραγωγών θέλησε να ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές. Την Τετάρτη, όπως δήλωσε ο κ. Βαρούδης, η Υφυπουργός ήρθε από την Αθήνα στις Σέρρες, αποκλειστικά για να συναντηθεί με την ομάδα και να ενημερωθεί για το θέμα και την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

«Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Βαρούδης και συνέχισε λέγοντας «είμαστε τυχεροί που έχουμε στο τιμόνι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κάποιον σαν την κ. Αραμπατζή».

Μάλιστα ο κ. Βαρούτης αναφέρθηκε και στο θέμα της συνδεδεμένης των τεύτλων της περσινής χρονιάς. «Πέρυσι η κ. Αραμπατζή είχε δώσει λύση στο πρόβλημα με τη συνδεδεμένη των τεύτλων και για πρώτη φορά δόθηκε τέτοιο ποσό στους παραγωγούς», είπε.

«Κάποια πράγματα είναι αλήθειες και πρέπει να λέγονται» κατέληξε, τονίζοντας πως τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι παραγωγοί για τις λεπτομέρειες της συνάντησης.