19 Αυγούστου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: 22 κρούσματα κορωνοϊού σε δεύτερη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων


Συναγερμός σήμανε σήμερα, Τετάρτη, στις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκης ύστερα από την επιβεβαίωση 22 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

Θετικοί σε Covid-19 διαγνώστηκαν 15 ηλικιωμένοι που διέμεναν στο Ίδρυμα «Εστία Παπαγεωργίου» της Iεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, καθώς και επτά άτομα από το προσωπικό. Οι 12 από τους ηλικιωμένους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι δύο στο «Ιπποκράτειο» και ένα άτομο στο Παπανικολάου, ενώ οι επτά εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Όλοι τους έχουν ήπια συμπτώματα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ,το μέλος της Διοίκησης της «Εστίας Παπαγεωργίου»πρωτοπρεσβύτερος Γ. Μίλκας.

Στην «Εστία Παπαγεωργίου» φιλοξενούνται συνολικά 45 ηλικιωμένοι ενώ το προσωπικό αποτελείται από 25 άτομα. Όπως εξήγησε ο κ. Μίλκας όταν τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου μία ηλικιωμένη τρόφιμος του Ιδρύματος παρουσίασε πυρετό κλήθηκε ο ΕΟΔΥ και υποβλήθηκαν σε μοριακό τεστ όλοι οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Ιδρύματος. Τα αποτελέσματα βγήκαν χθες και έδειξαν ότι 15 τρόφιμοι και επτά εργαζόμενοι είναι θετικοί σε Covid-19. «Αυτή τη στιγμή γίνεται δεύτερος μοριακός έλεγχος από τον ΕΟΔΥ στους εναπομείναντες.

Στη «Εστία» γίνονται απολυμάνσεις ενώ το εναπομείναν προσωπικό θα διανυκτευρεύει σε ξενώνα για ασθενείς και συγγενείς ασθενών από επαρχία o οποίος έχει απολυμανθεί» πρόσθεσε ο κ. Μίλκας.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών καταγράφηκαν πολλαπλά κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Από τα εν λόγω κρούσματα έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους έξι άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το thestival.gr, ένα από τα σενάρια για τη διασπορά του ιού στο γηροκομείο είναι να προήλθε από ηλικιωμένη, η οποία προ ημερών μεταφέρθηκε από τα παιδιά της σε εξωτερικό γιατρό και έπειτα επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας.

φωτιστικά inde.gr