13 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών: Aδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και βάναυση λεκτική επίθεση δέχθηκαν οι συνάδελφοι μας


Ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Σκούταρι εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς» «Οι συνάδελφοι μας δέχθηκαν μια αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και βάναυση λεκτική επίθεση μπροστά στα μάτια των μαθητών τους και των υπόλοιπων κατοίκων του χωριού από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου» αναφέρει ο σύλλογος εκπαιδευτικών και συνεχίζει: «Το αίτημα του Συλλόγου γονέων να παρελάσουν οι μαθητές με σημαίες της Μακεδονίας εξετάστηκε νόμιμα από το κυρίαρχο όργανο του σχολείου, τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος αφού εξέτασε το αίτημα με σοβαρότητα, αποφάσισε ορθά να ακολουθήσει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τις παρελάσεις» 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Σύλλογος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρως θέλησε οι μαθήτριες και οι μαθητές να παρελάσουν κρατώντας σημαίες της Μακεδονίας την ημέρα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς»

«Το ΔΣ του Συλλόγου μας ενημερώθηκε για τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα εις βάρος των συναδέλφων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως κατά την παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Οι συνάδελφοι μας δέχθηκαν μια αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και βάναυση λεκτική επίθεση μπροστά στα μάτια των μαθητών τους και των υπόλοιπων κατοίκων του χωριού από τον Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου. Η επίθεση συνεχίστηκε και τις επόμενες μέρες με σωρεία υβριστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τόσο το κύρος και την υπόληψη των εκπαιδευτικών αλλά και όλης της σχολικής μονάδας, δημιουργώντας βαθιές ρωγμές στην σχέση σχολείου-οικογένειας-μαθητή.

Το αίτημα του Συλλόγου γονέων να παρελάσουν οι μαθητές με σημαίες της Μακεδονίας εξετάστηκε νόμιμα από το κυρίαρχο όργανο του σχολείου, τον Σύλλογο Διδασκόντων, ο οποίος αφού εξέτασε το αίτημα με σοβαρότητα, αποφάσισε ορθά να ακολουθήσει τα όσα προβλέπει η νομοθεσία σχετικά με τις παρελάσεις. Σε μία εποχή που οι λειτουργοί του δημόσιου σχολείου πλήττονται εργασιακά, μισθολογικά και επιστημονικά από την αντιεκπαιδευτική ρητορική και τους κοινωνικούς αυτοματισμούς, η στοχοποίηση συναδέλφων από γονείς και οι επιθέσεις σε βάρος τους αποτελούν φαινόμενο με διαστάσεις επιδημίας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς , τους οποίους θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο. Καταγγέλλουμε την ισχνή μειοψηφία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως για την αήθη συμπεριφορά του και ζητούμε να απολογηθεί δημόσια αποκαθιστώντας την υστεροφημία των εκπαιδευτικών που έπληξε. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας καθώς η λεκτική και διαδικτυακή εξύβριση αποτελούν ποινικό αδίκημα.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους του Δημοτικού σχολείου Σκουτάρεως που υλοποιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες το δύσκολο έργο που τους έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία καθώς και την πλειοψηφία του Συλλόγου γονέων που αντέδρασε στην κίνηση της μειοψηφίας. Στα πρόσωπα των συναδέλφων συνεχίζουμε να βλέπουμε τον καθημερινό δάσκαλο και την καθημερινή δασκάλα που αγωνίζεται πέραν της μόρφωσης να εμφυσήσει στα μικρά παιδιά αξίες αλληλοσεβασμού και κοινωνικοποίησης»