18 Ιανουαρίου, 2021

Press Room

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις Κακλαμανάκη: «Απειλήθηκε δύο φορές η ζωή μου -Δεν έχουμε δει ούτε τα μισά απ’ όσα έχουν συμβεί στην Ομοσπονδία»


Συγκλονιστική τροπή παίρνουν οι αποκαλύψεις του Νίκου Κακλαμανάκη γύρω από την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και για το σαθρό σύστημα που φαίνεται να υπάρχει επί χρόνια στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

«Ηταν διαχρονικά γνωστό ότι στους κόλπους της ομοσπονδίας, υπήρχε κατάχρηση εξουσίας, άσκηση βίας και καταστρατήγηση των νομίμων δικαιωμάτων», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο χρυσός Oλυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα από την καταγγελία του οποίου σχετικά με σκάνδαλα στο χώρο της ιστιοπλοΐας ξεκίνησε η έρευνα του εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου.

Ο Κακλαμανάκης υπογράμμισε επιπροσθέτως πως συνολικά έχει καταθέσει 130 σελίδες, για όλα όσα έχει δει στον χώρο του, «τα στοιχεία που έχουμε είναι επαρκέστατα αναφορικά με την κατάχρηση εξουσίας από την ομοσπονδία» και συμπλήρωσε: «Με θλίβει απεριόριστα βέβαια αυτό που έχει βιώσει η συναθλήτρια μου», σχετικά με την Σοφία Μπεκατώρου. Μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος άντλησε δύναμη από τις καταγγελίες της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας.

Η απειλή προς την ζωή του Κακλαμανάκη

Στη συνέχεια, ο Νίκος Κακλαμανάκης έκανε λόγο για φαινόμενα συναισθηματικής και ψυχικής κακοποίησης εντός της ΕΙΟ. «Προσωπικά 33 χρόνια τα βιώνω αυτά. Ψυχικά και συναισθηματικά να με κακοποιούν ανά πάσα στιγμή», επεσήμανε και αποκάλυψε παράλληλα ότι έχει απειληθεί ακόμη και την ζωή του δύο φορές, από το περιβάλλον της ομοσπονδίας το 1999 και το 2018.

«Είδα πράγματα που δεν έπρεπε, τα έχω καταθέσει στον εισαγγελέα», πρόσθεσε τονίζοντας πως η παθογένεια εντός της ομοσπονδίας δεν περιορίζεται στην σεξουαλική κακοποίηση της κα Μπεκατώρου. «Δεν έχουμε δει δυστυχώς ακόμα τίποτα» ανέφερε γνωστοποιώντας πως θα δημοσιοποιηθεί άμεσα φιλμ με στοιχεία και μαρτυρίες αθλητών για όσα έχουν συμβεί στην Ομοσπονδία.