11 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Σύγχρονοι ναυαγοί: Κατέληξαν σε ερημικό νησί και πέρασαν 33 ημέρες τρώγοντας καρύδες και αρουραίους


Η Αμερικανική Ακτοφυλακή έσωσε τρεις Κουβανούς ναυαγούς που είχαν καταλήξει σε ένα ερημικό νησί για περίπου 5 εβδομάδες, αφότου οι αξιωματικοί τους είδαν να κυματίζουν μια αυτοσχέδια σημαία για να κερδίσουν την προσοχή τους.

Τα τρία αυτά άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο ανδρών και μίας γυναίκας, ζούσαν σε ένα ακατοίκητο νησί στις Μπαχάμες, το Ανγκουίλα Κέι, για 33 ημέρες μετά την ανατροπή του σκάφους τους, όπου μάλιστα είχαν φτιάξει ένα προσωρινό καταφύγιο.

Οι ναυαγοί είχαν φτιάξει μέχρι και αυτοσχέδια καλύβα

Οι ναυαγοί είχαν φτιάξει μέχρι και αυτοσχέδια καλύβα

Επέζησαν τρώγοντας αρουραίους και καρύδες

Η αμερικανική ακτοφυλακή βρήκε τους ναυαγούς ενώ πετούσε σε μια αποστολή ρουτίνας πάνω τα Φλόριντα Κις, και δήλωσαν στην εφημερίδα «Sun Sentinel» πως οι τρεις τους επέζησαν τρώγοντας καρύδες, κοχύλια και αρουραίους όσο βρίσκονταν στο ερημονήσι.

«Τους είδαμε από τις σημαίες που είχαν αλλά και από έναν μεγάλο σταυρό που είχαν βάλει εκεί» δήλωσε ο πιλότος του ελικοπτέρου Μάικ Αλέρτ στον τηλεοπτικό σταθμό WPLG του Μαϊάμι. Ο πιλότος είπε ότι στην συνέχεια, αποφάσισε να επιστρέψει στο Ανγκουίλα Κέι για να ερευνήσει και ένα πλήρωμα επέστρεψε επίσης στο νησί αργότερα τη Δευτέρα για να ρίξει νερό, φαγητό και ένα ραδιόφωνο. Την Τρίτη, ένα πλήρωμα ελικοπτέρου έσπευσε για να τους παραλάβει.

Αξιωματούχοι της ακτοφυλακής δήλωσαν ότι η ομάδα τους είπε πως το σκάφος τους είχε ανατραπεί και πως κατάφεραν να κολυμπήσουν μέχρι το νησί. «Όντας έξω σε αυτές τις πολύ σκληρές συνθήκες, ήταν πολύ χαρούμενοι που μας είδαν» είπε ο Αλέρτ στην εκπομπή Good Morning America. Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, όπου κανείς δεν διαπιστώθηκε να έχει σοβαρούς τραυματισμούς.