, , ,

7 Απριλίου, 2022

Press Room

Στον Προμαχώνα η «δράση για τον άνθρωπο»-Μαγειρεύουν 200 μερίδες φαγητού για τους Ουκρανούς


Ένα ζεστό πιάτο φαγητό βρίσκουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες που φτάνουν στα σύνορα της Ελλάδας καθ’ όλη την διάρκεια μέρας και νύχτας. Εκεί τους περιμένει αυτές τις ημέρες ο Δημήτρης Καρκανοραχάκης, ο Χανιώτης ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Αμφιάλη που ξεκίνησε να βοηθά ανθρώπους που δεν είχαν ούτε ένα πιάτο φαγητό κατά την περίοδο της πανδημίας. Με την ομάδα του, όλοι εθελοντές έφτασε στα σύνορα του Προμαχώνα όπου μαγειρεύει για όλους τους Ουκρανούς που εισέρχονται στην χώρα μας.

Η «Δράση για τον Άνθρωπο» δημιουργήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο, εν μέσω πανδημίας, για να στηρίξει την προσπάθεια του Δημήτρη Καρκανοραχάκη που γινόταν ήδη μέσω της ταβέρνας «Ο Κρητικός» στην Αμφιάλη. Είτε μέσω χορηγίων είτε με δικά του αποκλειστικά χρήματα ο Δημήτρης άφησε την Αθήνα και το εστιατόριο του και έφτασε στον Προμαχώνα σε μια κίνηση αγάπης κ αλληλεγγύης.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν εθελοντικά μπορούν να συναντήσουν τον Δημήτρη και την ομάδα του στα σύνορα του Προμαχώνα από τις 10:00 το πρωί έως και τα μεσάνυχτα. Επίσης ο Δημήτρης είναι ανοιχτός και σε όποιο επαγγελματία η Σερραίο πολίτη θέλει να βοηθήσει με την προσφορά πρώτων υλών.

Στην είσοδο του Προμαχώνα υπάρχει και το σταντ της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, όπου εκεί προσφέρουν στους πρόσφυγες που εισέρχονται στην χώρα μας, ένα κρύο σάντουιτς, ένα νερό , χυμό και άλλα είδη συσκευασμένα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=o3L64ei8u0k