Skip to main content

,

29 Σεπτεμβρίου, 2026

Press Room

Στο ρυθμό της παράδοσης οι «Αμαζόνες» του Προβατά διοργάνωσαν την ”26η Γιορτή Ρυζιού”


Πιστός στο ραντεβού του με την παράδοση ήταν για ακόμη μία χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Προβατά «Οι Αμαζόνες». Η ”26η Γιορτή Ρυζιού” διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στην κεντρική πλατεία του χωριού με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών. Διάφορα εδέσματα, τα οποία είχαν ως βασικό προϊόν το ρύζι συνόδεψαν τη βραδιά η οποία περιελάμβανε και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με μικρούς αλλά και μεγάλους συμμετέχουν ενεργά.

Φέτος οι «Αμαζόνες» αποφάσισαν να τιμήσουν τα μέλη του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, τα οποία εκείνα τα χρόνια ξεκίνησαν να πραγματοποιούν πιο οργανωμένα τη γιορτή ρυζιού.

 

 

Το μήνυμα ότι όλοι πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τέτοιου είδους γιορτές, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Μπορεί φέτος να πραγματοποιήθηκε η ”26η Γιορτή Ρυζιού” ωστόσο πρόκειται για ένα θεσμό ο οποίος ξεκινάει αρκετά χρόνια νωρίτερα, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σερρών Μάγδα Μπάρμπα.

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ