31 Δεκεμβρίου, 2020

Press Room

Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Σερρών


Την  ένταξή της στο  ΕΣΠΑ εξασφάλισε η πρόταση της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την ενεργειακή αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Πρόκειται για ένα έργο  συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ. Με την υλοποίησή του μέσα από δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα επιτευχθεί μείωση του λειτουργικού κόστους του νοσοκομείου κατά 45%, γεγονός που μεταφράζεται σε ετήσια εξοικονόμηση χρημάτων που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ ετησίως.

«Ολοκληρώθηκε σε χρόνους ασύλληπτους και μοναδικούς στα χρονικά και στο μέγιστο πανελλαδικά επιλέξιμο προϋπολογισμό, η πρόταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σερρών  στο ΕΣΠΑ. Την περασμένη Πέμπτη παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή πραγματοποιήθηκε η υποβολή της πρότασης και σήμερα λίγες μόνο μέρες μετά δημοσιεύτηκε και επίσημα η ένταξη του έργου» υποστηρίζει επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Ιωάννης Χατζόπουλος, υπογραμμίζοντας πως η υλοποίηση του έργου θα βελτιώσει τις υποδομές του νοσηλευτικού ιδρύματος,  μειώνοντας παράλληλα και ένα πολύ σοβαρό κοστοβόρο ετήσιο παράγοντα για τον προϋπολογισμό του.