24 Οκτωβρίου, 2019

Press Room

Στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών ο 80ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός στα μαθηματικά


Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει τον 80ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά, «Ο ΘΑΛΗΣ», το Σάββατο, 09 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 9.00 π.μ.

Στο Νομό Σερρών ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο 5ο Γυμνάσιο Σερρών (ΓΡ. ΡΑΚΙΤΖΗ 72, ΣΕΡΡΕΣ).

Ο σκοπός των διαγωνισμών της ΕΜΕ είναι η διάδοση και καλλιέργεια της Μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στα πλαίσια των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών Διαγωνισμών.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας.

Φέτος την ίδια μέρα και ώρα με τον Διαγωνισμό του «ΘΑΛΗ» θα διεξαχθεί ο 4ος τοπικός διαγωνισμός στα Μαθηματικά για μαθητές Α’ Γυμνασίου «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων (ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή) μπορούν να υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, μέχρι και την Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019.

Εξεταστέα ύλη για το διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ» για κάθε τάξη είναι η διδακτέα ύλη όλων των προηγουμένων τάξεων σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης για τα Μαθηματικά. Κατά την εξέταση δίνονται για διαπραγμάτευση ζητήματα τα οποία περιέχουν ασκήσεις ή προβλήματα. Κάθε ζήτημα μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία ερωτήσεις.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 22 Φεβρουαρίου 2020, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην
– 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Μάιος 2020),
– στην 24η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2020) και
– στην 61η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρωσία, Ιούλιος 2020).

Τα μέλη των Εθνικών Ομάδων των Μαθηματικών που κατακτούν μετάλλια στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς (Βαλκανιάδες, Ολυμπιάδες) εγγράφονται καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέωνσε όλα τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, όπου τα μαθηματικά εξετάζονται ως μάθημα Κατεύθυνσης.

Σημειώσεις στο «πνεύμα» του διαγωνισμού καθώς και θέματα και Λύσεις «Θαλή» 2006 – 2018 όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να βρει στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος (www.mathserres.xyz).
>