28 Απριλίου, 2020

Press Room

Στις 4 Μαΐου ανοίγουν οι εκκλησίες για ατομική λατρεία


Για ατομική λατρεία ανοίγουν, αρχικά, οι εκκλησίες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε οι εκκλησίες θα ανοίξουν στις 4 Μαΐου για ατομική λατρεία. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες. Πάντα όμως με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε την εκκλησία, τονίζοντας: «Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους».

Παραμένουν κλειστές μέχρι τις 3 Μαΐου οι εκκλησίες

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα, αποφασίζεται η παράταση (χωρίς τροποποίηση) της ισχύος της ΚΥΑ με αριθμό αριθμό Δ1α/ΓΠ.οικ.23093/6-4-2020 (ΦΕΚ Β’1178) αναφορικά με τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, έως και την 3.5.2020.

Παρατείνονται δηλαδή μέχρι και την Κυριακή τα μέτρα που ίσχυαν για την εκκλησία ως τώρα καθώς η προηγούμενη ΚΥΑ είχε ισχύ μέχρι την 28η Απριλίου.