20 Ιουνίου, 2020

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σταϊκούρας: Γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου – Θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες


Το αργότερο στις αρχές Ιουλίου θα είναι σε θέση το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου.

Όπως δήλωσε, στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας η μείωση προκαταβολής φόρου θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στη φορολογία, θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν πλέον στις 80 χιλιάδες.

Σταϊκούρας: Δεν υφίσταται μνημόνιο

Αναφορικά με τις συζητήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας διέψευσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις» λέγοντας ότι «μνημόνια δεν υφίσταται και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού.

φωτιστικά inde.gr