20 Ιουνίου, 2020

Press Room

Σταϊκούρας: Γενναία η μείωση στην προκαταβολή φόρου – Θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες


Το αργότερο στις αρχές Ιουλίου θα είναι σε θέση το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει το ποσοστό μείωσης της προκαταβολής φόρου.

Όπως δήλωσε, στον ΣΚΑΪ ο Χρήστος Σταϊκούρας η μείωση προκαταβολής φόρου θα είναι γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι όλες οι υπόλοιπες παρεμβάσεις στη φορολογία, θα ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021, στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε, επίσης, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στη δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ ανήλθαν πλέον στις 80 χιλιάδες.

Σταϊκούρας: Δεν υφίσταται μνημόνιο

Αναφορικά με τις συζητήσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Σταϊκούρας διέψευσε πληροφορίες που έκαναν λόγο για «μνημονιακές δεσμεύσεις» λέγοντας ότι «μνημόνια δεν υφίσταται και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού.