4 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Στα λευκά η Βόρεια Ελλάδα – Έντονη χιονόπτωση, το έστρωσε σε Φλώρινα, Ξάνθη, πόλεις και χωριά της Θράκης


Στα λευκά έχουν ντυθεί από τη νύχτα τα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας, λόγω των χιονοπτώσεων.

Το κύμα ψύχους που ήρθε από τα βόρεια και θα παραμείνει ως το πρωί της Πέμπτης, έφερε την πρώτη έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Θράκης, αλλά και της Μακεδονίας, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν κατακόρυφα.

 

Χιόνια σε Εβρο, Ροδόπη, Ξάνθη

Από το βράδυ χιονίζει έντονα στα ορεινά των τριών νομών της Θράκης. Στα βόρεια του Νομού Εβρου το έστρωσε τη νύχτα, με τον καιρό στο Πεντάλοφο, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, να «ντύνεται» σιγά σιγά στα λευκά.

Χιονοπτώσεις έχουν αρχίσει τη νύχτα και στο Διδυμότειχο, το Σουφλί και την Ορεστιάδα, ενώ στην Ροδόπη και την Νυμφαία, λίγο έξω από την Κομοτηνή, το χιόνι έχει καλύψει τον δρόμο, καθώς η χιονόπτωση είναι έντονη.

Στα λευκά και η Φλώρινα

Και στην δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία έπεσε κάτω από το μηδέν στα ορεινά, ενώ το έστρωσε και μέσα στη πόλη της Φλώρινας.
Δυνατή χιονόπτωση στη Φλώρινα Δυνατή χιονόπτωση τη νύχτα στη Φλώρινα / Φωτογραφία: neaflorina
Από το βράδυ χιόνιζε έντονα, ενώ προηγήθηκε βροχόπτωση. Με την θερμοκρασία να είναι οριακά πάνω από το μηδέν, γρήγορα το έστρωσε στις γειτονιές της Φλώρινας.
Χιόνι σε δρόμο της ΦλώριναςΤο έστρωσε τη νύχτα στους δρόμους της Φλώρινας / Φωτογραφία: neaflorina
Αυτοκίνητο καλυμμένο με χιόνιΕντυπωσιακό το τοπίο στη πόλη της Φλώρινας / Φωτογραφία: facebook, Θάνος Μαυρής / Low Pressure