,

19 Σεπτεμβρίου, 2023

Press Room

SOS για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον τα ακάθαρτα λύματα του βιολογικού στην Κατερίνη


«Δυστυχώς για ακόμη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες της εγκατάλειψης και της ανυπαρξίας υποδομών στον νομό Πιερίας. Υποδομές για τις οποίες αρμόδια είναι εδώ και 13 χρόνια η απερχόμενη διοίκηση της ΠΚΜ.

Σύμφωνα με άρθρο της «Ζούγκλας» (18/09/23), ο βιολογικός καθαρισμός στην Κατερίνη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στον καθαρισμό των λυμάτων, τα οποία διοχετεύονται σε αγωγό του Μαυρονερίου στην Κατερινόσκαλα, όπου υποτίθεται θα έπρεπε να διοχετεύεται καθαρό νερό.

Ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ ,πρώτος επισήμανα το τεράστιο πρόβλημα με τον βιολογικό καθαρισμό που αντιμετωπίζει ο νομός Πιερίας. Αυτή τη στιγμή τα λύματα της Κατερίνης, χωρίς να έχουν υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία πέφτουν στον Θερμαϊκό Κόλπο. Στον Θερμαϊκό αυτή τη στιγμή πέφτουν και τα νερά από την υπερχείλιση του Πηνειού λόγω της θεομηνίας στην Θεσσαλία.

Σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στις 11/09, είχα επισημάνει τα αποτελέσματα της αυτοψίας μου στον βιολογικό της Κατερίνης και του Λιτοχώρου, οι οποίοι δεν δουλεύουν όπως πρέπει, με τα λύματα να καταλήγουν σε ποτάμια, και κατά επέκταση στη θάλασσα και μάλιστα σε έναν χώρο που είναι τουριστικός. (Ακούστε την συνέντευξη στον σύνδεσμο https://www.facebook.com/rokosvasilis/videos/691349895711393)

Πού ακριβώς βρίσκεται η προστασία της υγείας των πολιτών, που ακριβώς βρίσκεται η προστασία του περιβάλλοντος? Πού είναι τα έργα που υπάγονται στην Πράσινη Ανάπτυξη? Πού ακριβώς είναι τα αντιπλυμμηρικά έργα? Μονάχα σε ευχολόγια και υποσχέσεις?

Η Πιερία θα μπορούσε να είναι αρωγός του πολιτισμού αλλά και της ανάπτυξης και της οικονομίας στην κεντρική Μακεδονία. Δυστυχώς όμως δεν απολαμβάνει αυτό που της αξίζει.

Στο πρόγραμμα της «ΣΥΝ-εργασίας» έχουμε θέσει ως άμεση προτεραιότητα την επίλυση του θέματος με τον βιολογικό καθαρισμό στην Πιερία. Οι πολίτες πληρώνουν φόρους και για αυτό τον λόγο η Περιφέρεια οφείλει να τους προσφέρει την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμά μας για το νομό Πιερίας στο https://vasilisrokos.gr/service/pieria/

 

Με εκτίμηση

Βασίλης Ρόκος – Ανεξάρτητος Υποψήφιος Περιφερειάρχης ΚΜ».