6 Ιουνίου, 2020

Press Room

Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών: «Να λειτουργήσουν όλοι οι πάγκοι»


Το Σωματείο Παραγωγών-Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών “ΟΜΟΝΟΙΑ” σε επιστολή που απέστειλε στον Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ζητά να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στο 100% κι όχι με το υπάρχον καθεστώς του 50% λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Αναφέρει ακόμη πως με την επιστροφή όλων των πωλητών, θα αυξηθεί η ποικιλία των προσφερόμενων αγαθών και θα επέλθει μείωση τιμών.

Αναλυτικά η επιστολή του σωματείου “ΟΜΟΝΟΙΑ”

«Κύριε Υπουργέ,

Ως συνδικαλιστικός φορέας των πωλητών λαϊκών αγορών αισθανόμαστε την ανάγκη να σας παρακαλέσουμε να ενεργήσετε τα δέοντα ώστε από τη Δευτέρα 8/6/2020 να επανέλθει η λειτουργία των λαϊκών αγορών στην προ πανδημίας κατάσταση, δηλαδή με τη συμμετοχή σε αυτές του 100% των πωλητών και όχι με το 50% όπως ισχύει σήμερα.

Η πλήρης επαναδραστηριοποίηση όλης της εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας θεωρούμε ότι δικαιολογούν πλέον και την επιστροφή όλων των πωλητών λαϊκών αγορών στην πλήρη εργασία τους, ιδίως δε από τη στιγμή που οι λαϊκές αγορές έχουν το τεράστιο πλεονέκτημα της λειτουργίας σε υπαίθριο χώρο όπου ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το στεγασμένο εμπόριο, πάντα με την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που έχει θεσπίσει η πολιτεία. Επιπλέον σε περίπτωση παράτασης της παρούσας κατάστασης θα οδηγηθούμε σε αναπόφευκτη οικονομική καταστροφή καθώς οι μεν πωλητές βιομηχανικών ειδών δεν θα μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα της καλοκαιρινής σεζόν που ήδη έχουν προμηθευτεί (ζημία που θα προστεθεί στην ήδη υφιστάμενη εκ της μη διάθεσης των ανοιξιάτικων ειδών) οι δε πωλητές και παραγωγοί οπωροκηπευτικών σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από την υπεραφθονία αγαθών θα αδυνατούν επίσης να τα διαθέσουν στους καταναλωτές.

Η επιστροφή στην πλήρη εργασία μας άμεσα είναι η τελευταία ευκαιρία μας προκειμένου να μειώσουμε το τεράστιο εύρος της ζημίας μας από τη στιγμή που τους επόμενους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο λόγω των θερινών διακοπών παραδοσιακά ελαχιστοποιείται η καταναλωτική κίνηση στις λαϊκές αγορές. Επιπλέον είναι δεδομένο ότι με την επιστροφή όλων των πωλητών στις λαϊκές αγορές θα αυξηθεί η ποικιλία των προσφερόμενων αγαθών αλλά και θα επέλθει μείωση των τιμών ένεκα του ανταγωνισμού πάντα προς όφελος των καταναλωτών.

Έχοντας δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον σας για τον κλάδο μας και την προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο σας για τη βελτίωση εν γένει του θεσμού των λαϊκών αγορών ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε την αγωνία μας και το δίκαιο της παράκλησης μας και θα συμβάλετε στην άμεση επαναφορά μας σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης.»

ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ