19 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σοκ! Έως και 98% αντοχή στα αντιβιοτικά εμφανίζουν νοσοκομειακά μικρόβια στην Ελλάδα


Επίσημα στοιχεία από χείλη έγκριτων Ελλήνων λοιμωξιολόγων σοκάρουν! Σχεδόν στο 100% εμφανίζονται ανίσχυρα τα όπλα που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες απέναντι σε πολυανθεκτικά μικρόβια που ενδημούν σε νοσοκομεία.

Τα στοιχεία έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα. Σοβαρές λοιμώξεις, που προκαλούνται από  κάποια θανατηφόρα ενδονοσοκομειακά μικρόβια αντιστέκονται στα αντιβιοτικά σε ποσοστά από 68 έως 98%.

Τα παραπάνω ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους, η έγκριτη λοιμωξιολόγος κα. Ελένη Γιαμαρέλλου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας, καθηγήτρια Παθολογίας και Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου “Υγεία”.

Σύμφωνα με την κα. Γιαμαρέλλου, εξαιτίας της αλόγιστης από τον άνθρωπο χρήσης και κατάχρησης των αντιβιοτικών, πολύτιμα φάρμακα που ήταν μέχρι σήμερα ισχυρά εργαλεία στα χέρια των γιατρών για την καταπολέμηση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων (από κλεμπσιέλλα, ασινετομπάκτερ και ψευδομονάδα) είναι πλέον ανίσχυρα και μάλιστα σε υψηλότατα ποσοστά, που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζουν και το 98%:

Η κα. Γιαμαρέλλου τόνισε χαρακτηριστικά: “Οι καρβαπενέμες, που ήταν τα πιο πολύτιμα αντιβιοτικά που είχαμε στα χέρια μας για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις -την κλεμπσιέλλα, το ασινετομπάκτερ και την ψευδομονάδα, τα τρία βασικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια- σήμερα έχουν αντοχή από 68% μέχρι 98%“.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

φωτιστικά inde.gr