29 Απριλίου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Σκληρή απάντηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΣ Αλ.Χαλκιόπουλου στην Αρ.Παπαφωτίου


Για συνειδητά ψευδή κατηγορεί την επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ Αριάδνη παπαφωτίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ. Ο κύριος Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος αναφερόμενος στο δάνειο που πρόκειται να πάρει η επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Σερρών ύψους ενός κόμμα 7 εκατομμυρίων ευρώ απαντά στην κυρία παπαφωτίου πώς όχι μόνο χάνει το δάσος αλλά δεν βλέπει ούτε το δέντρο.

Κλείνοντας την επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ αναφέρει πως περιμένει επιτέλους κάποια ολοκληρωμένη πρόταση από την κυρία Παπαφωτίου σε οποιοδήποτε θέμα η ίδια επιλέξει ώστε να δικαιολογήσει και τον αντιπολιτευτικό ρόλο που επιθυμεί διακαώς να παίξει.

Διαβάστε την επιστολή:

Η δημοτική σύμβουλος Σερρών κ. Αριάδνη Παπαφωτίου, αυτή τη φορά όχι μόνο χάνει το δάσος αλλά δε βλέπει ούτε το δέντρο! Το μόνο «ύποπτο» και «περίεργο» είναι η δική της εμμονή στην άσκηση ανέξοδης και ανούσιας αντιπολίτευσης.

Με απόλυτη σύμπνοια και ομοφωνία τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ αντιλήφθηκαν την χρησιμότητα του χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου του 1,7 εκ. ευρώ, όπως αναλυτικά περιγράφεται και αιτιολογείται στην υπ’ αριθ. 99/2020 απόφασή του, η οποία είναι στη διάθεση του κάθε Σερραίου δημότη.

Οφείλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα μέλη του Δ.Σ., που προέρχονται από τη μείζονα αντιπολίτευση, καθώς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων αποφεύγοντας να ασκήσουν στείρα και αδιέξοδη κριτική, αντιλαμβανόμενοι το καλό της επιχείρησης. Μακάρι να μπορούσα να ισχυρισθώ το ίδιο για την στάση και την πολιτική συμπεριφορά της κ. Παπαφωτίου. Πλέον, είναι όχι μόνο επικίνδυνη αλλά και επιζήμια!

Εκφράσεις του τύπου «βουλιάζει οικονομικά η ΔΕΥΑΣ» και «λογιστικά μαγειρέματα» όχι μόνο παραπέμπουν σε λαϊκίστικες μεθόδους του παρελθόντος, αλλά και κινούνται στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμησης. Διότι αυτή τη φορά διασπείρει συνειδητά ψεύδη!

Παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε ενδελεχώς από την οικονομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΣ, προτίμησε να αποκρύψει την αλήθεια. Πουθενά στην ανακοίνωσή της δεν αναφέρει την ΕΚΧΩΡΗΣΗ των ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ της ΔΕΥΑΣ προς το Δήμο Σερρών μέχρι του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης που αυτή θα λάβει, όπως ακριβώς προβλέπει το άρθρο 43 παρ. 5, εδάφιο (α) της υπ’ αριθ. 75/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου περί μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού. Άρα ο Δήμος είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ και δεν επιβαρύνεται ούτε ένα ευρώ.

Κα Παπαφωτίου αυτό δεν λέγεται ελλιπής ενημέρωση. Λέγεται συνειδητό ΨΕΜΑ. Ακόμα κι ένα 5χρονο παιδί μπορεί να αντιληφθεί ότι οι εισπράξεις της ΔΕΥΑΣ μειώθηκαν δραματικά λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών. Ελπίζουμε το συντομότερο να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και στην ομαλοποίηση των εισπράξεων.

Το χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας του 1,7 εκ. ευρώ, που επιθυμούμε να ενεργοποιήσουμε μέσω του Δήμου Σερρών, θα διασφαλίσει την ρευστότητα της επιχείρησης και θ’ αποτελέσει ασφαλιστική δικλείδα για την ομαλή λειτουργία της. Η περίπτωσή μας προσομοιάζει με αυτή της επιστρεπτέας προκαταβολής που θα εισπράξουν ιδιωτικές επιχειρήσεις από το κράτος, που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η διαφορά έγκειται στο ότι στην περίπτωση της ΔΕΥΑΣ η χρηματοδότηση θα είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΤΟΚΗ!

Η ΔΕΥΑΣ θα καταβάλλει κάθε μήνα στο Δήμο Σερρών το πόσο που αντίστοιχα θα παρακρατείται από τους ΚΑΠ. Ο Δήμος Σερρών δεν θα επιβαρυνθεί τίποτα απολύτως. Κατά συνέπεια ας μην ανησυχεί η κ. Παπαφωτίου για χρήματα που δήθεν θα χαθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου Σερρών γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται.

Το χειρότερο όμως είναι ότι στην πραγματικότητα δεν ανησυχεί! Διότι γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια, την οποία συνειδητά αποκρύπτει! Περιμένουμε, επιτέλους, κάποια ολοκληρωμένη πρόταση από την κ. Παπαφωτίου, σε οποιοδήποτε θέμα η ίδια επιλέξει, ώστε να δικαιολογήσει και τον αντιπολιτευτικό ρόλο που επιθυμεί διακαώς να παίξει.

Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος

Δικηγόρος