, ,

1 Ιουλίου, 2021

Press Room

Σκέρτσος: Δεν θα ζήσουμε ξανά καθολικά lockdown


Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα με τους ειδικούς να σημαίνουν συναγερμό για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού και την κυβέρνηση να δίνει έξτρα κίνητρα στους πολίτες για να εμβολιαστούν, ενώ προειδοποιεί με περιοριστικά μέτρα τους αρνητές.

Τα βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινωνίας, όσο και της οικονομίας συνεχίζουν να γίνονται και πλέον ο καθοριστικός παράγοντας που θα δίνει όλο και περισσότερες ελευθερίες είναι ο εμβολιασμός. Οι ειδικοί επισημαίνουν τον κίνδυνο για ένα 4ο κύμα κορωνοϊού εξαιτίας της μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, γι αυτό και τονίζουν το πόσο αναγκαίο είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός των πολιτών και να χτιστεί μέσα στο καλοκαίρι τείχος ανοσίας.

Περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους
Από την πλευρά της η κυβέρνηση μετά τις διευκολύνσεις που ανακοίνωσε για τους εμβολιασμένους έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα για να πείσει τους αρνητές των εμβολίων να εμβολιαστούν. Ενδεικτική είναι η σημερινή τοποθέτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, πως μόλις το 0,28% των εμβολιασμένων έχει νοσήσει από κορωνοϊό, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα επόμενα περιοριστικά μέτρα που θα ληφθούν, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, θα είναι αποκλειστικά για τους ανεμβολίαστους.

«Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.