25/02/2020

Βαΐα Βαΐδου

Σέρρες: Συνάντηση γονέων Ορεινής με τον Ξ. Παπασταμόπουλο - Αρνητικοί στην φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο τους. (Βίντεο)


Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κάτω Ορεινής προκαλεί η πρόταση του Διευθυντή πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου τα παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στην Αετόπετρα και την Κανέλα να φοιτήσουν στο σχολείο τους.

Ο Κύριος Παπασταμόπουλος ανέλυσε διεξοδικά το νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, με τους ίδιους να επισημαίνουν πως το πρόβλημα έχει να κάνει με το εκπαιδευτικό κομμάτι, καθώς τα παιδιά των προσφύγων δεν ξέρουν ελληνικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εγκλιματιστουν και να φτάσουν το μαθησιακό επίπεδο των δικών τους παιδιών.

Έντονη όμως ήταν και η αντίδραση τους στο ηλικιακό κομμάτι καθώς όπως υπογράμμισαν δεν μπορεί δίπλα σε ένα εξάχρονο ή δεκάχρονο να βρίσκεται ένας 16χρονος.

Οι γονείς πρότειναν να βρεθεί ένα άλλο σχολείο να φιλοξενήσει τα συγκεκριμένα παιδιά, ή τα μαθήματα να γίνουν στα ξενοδοχεία τους, ενώ θα πραγματοποιήσουν συνάντηση κ με τον Δήμαρχο Σερρών για να του εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους.