11 Φεβρουαρίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Σύγχυση με το νηπιαγωγείο του ΟΕΚ – Για εξαπάτηση κατηγορεί την Δημοτική αρχή η Αντιπολίτευση


Η απάντηση του αντιδημάρχου Παιδείας του Δήμου Σερρών Δημήτρη Σιαμάγκα στο σύλλογο εκπαιδευτικών Σερρών, πως θα συνεχίσουν τις προσπάθειες ώστε το πρώην κτήριο του οργανισμού εργατικής κατοικίας στην οδό Μεραρχίας που σήμερα ανήκει στον ΟΑΕΔ, να γίνει τελικά νηπιαγωγείο, άναψε φωτιές στην Αντιπολίτευση η οποία δια στόματος Θεοδώρου Αραμπατζη, έκανε λόγο για εξαπάτηση από πλευράς της Δημοτικής αρχής καθώς στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο που το θέμα ήρθε προς συζήτηση και πέρασε ομόφωνα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλης Κατιρτζόγλου είχε ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Ο κύριος Σιαμάγκας χθες (10/02/2021) με δηλώσεις του στο Δίκτυο Τηλεόραση ανέφερε πως τίποτε δεν σταματά καθώς στόχος της Δημοτικής αρχής είναι ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει νηπιαγωγείο, επισημαίνοντας, πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει μουσείο, καθώς δεν υπάρχει άδεια για κάτι τέτοιο από τον ΟΑΕΔ. το κτήριο παραχωρήθηκε για νηπιαγωγείο και τώρα γίνεται αίτημα προς τον συγκεκριμένο οργανισμό για να γίνει μουσείο, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν το αίτημα αυτό θα γίνει δεκτό.
Αν δηλαδή ο οργανισμός απαντήσει αρνητικά, ο σύνδεσμος εφέδρων θα πρέπει να στραφεί αλλού.
Εντύπωση μάλιστα προκαλεί και η παραδοχή του αντιδημάρχου Έργων κυρίου Γιώργου Νυχτοπάτη ο οποίος στις 3 Φεβρουαρίου δήλωσε ,πως δεν του ζητήθηκε να προχωρήσουν σε αίτημα για παράταση από πλευράς Δήμου.

Η αντιπολίτευση κανει επίσης λόγο για σύγχυση της δημοτικής αρχής καθώς άλλα λένε τη μια μέρα και μια την άλλη, ζητώντας το θέμα να έρθει προς συζήτηση εκ νέου. Μάλιστα Στέφανος Φωτιάδης και Θεόδωρος Αραμπατζής έθεσαν θέμα νομιμότητας της Απόφασης, καθώς ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και πρόεδρος του συνδέσμου εφέδρων και δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στη συζήτηση επί του συγκεκριμένου θέματος καθώς έχει έννομο συμφέρον.
Τέλος η κυρία Θένια Χαραλαμπίδου προκάλεσε τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη, να βγεί, και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και να μην κρύβεται πίσω από τους δημοτικούς συμβούλους.