18 Οκτωβρίου, 2019

Βαΐα Βαΐδου

Σέρρες: Σε συναγερμό οι υπηρεσίες του Δ. Παπά – Αυξημένα νιτρικά στο νερό


Σε συναγερμό βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Εμμανουήλ Παππά μετά και τα αποτελέσματα χημικά αποτελέσματα του νερού στο δημοτικό διαμέρισμα του νέου Σουλίου το οποίο έδειξε αυξημένα νιτρικά.

Χθες ανακοινώθηκε στους κατοίκους του χωριού ότι δεν πρέπει να πίνουν νερό από την συγκεκριμένη γεώτρηση μέχρι να βγουν τα νέα αποτελέσματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το πρόβλημα και έχουμε προχωρήσει σε νέες μετρήσεις υποστηριζει από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Στόϊκος, επισημαίνοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εμπλουτίζει τη συγκεκριμένη γεώτρηση με νερό από το Άγιο πνεύμα.
Το πρόβλημα υδροδότησης της συγκεκριμένης γεωτρήσης δεν σημειώνεται φέτος πρώτη φορά , αλλά πρόκειται για ένα πρόβλημα αρκετών ετών στο οποίο προκειμένου να δοθεί λύση ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά ξεκινά νέα γεώτρηση το επόμενο διάστημα η οποία και θα υδροδότησει μεγάλο μέρος του χωριού. Ο δήμος μάλιστα προσπάθησε να εντάξει σε πρόγραμμα τη συγκεκριμένη γεώτρηση από το 2016.
Τότε μπορεί το έργο να απενταχθηκε, αλλά ο δήμος επέστρεψε με νέα πρόταση ωστε να μπορέσει να λύσει το χρόνιο πρόβλημα του χωριού.
Η Υπόσχεση της δημοτικής αρχής είναι,πως το επόμενο καλοκαίρι, οι κάτοικοι θα μπορούν να πίνουν άφοβα νερό από τις βρύσες τους.