8 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες : Προσπάθεια εξαπάτησης Σερραίου επιχειρηματία μέσω e-banking


Την Τρίτη που μας πέρασε, λίγο μετά τις 11:00, χρωματοπωλείο της πόλης δέχτηκε ένα τηλεφώνημα. Ένας άντρας έδωσε μία παραγγελία αξίας 165€ στο προσωπικό, λέγοντας ότι είναι γνωστός φαρμακοποιός του Άνω Μητρουσίου Σερρών.

Λόγω υποχρεώσεων, ο άνδρας ενημέρωσε πως θα περνούσε το απόγευμα να πάρει την παραγγελία του και ζήτησε να του σταλθεί μέσω της εφαρμογής viber ένας αριθμός λογαριασμού τραπέζης, για να καταθέσει τα 165€.

Αφού του στάλθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του καταστήματος, έντρομος τηλεφώνησε πέντε λεπτά αργότερα λέγοντας πως έκανε λάθος με τους λογαριασμούς του χρωματοπωλείου και της φαρμακαποθήκης που συνεργάζεται κι αντί να βάλει 165€, έβαλε 4.950€ που προορίζονταν για τα προϊόντα του φαρμακείου του.

Παρακάλεσε λοιπόν τον καταστηματάρχη να κρατήσει το ποσό της παραγγελίας και τα υπόλοιπα χρήματα να του τα μεταφέρει μέσω e-banking. Γνωρίζοντας μάλιστα πως μια τόσο μεγάλη κατάθεση ίσως χρειαστεί μέχρι και δύο ημέρες να φανεί στο σύστημα, ο υποτιθέμενος φαρμακοποιός έστειλε μέσω viber φωτογραφία την απόδειξη της κατάθεσης.

Ο επιχειρηματίας του χρωματοπωλείου αφού εξακρίβωσε μέσω Google ότι το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του άνδρα όντως υπάρχει, προβληματίστηκε με την περίπτωση και επισκέφτηκε αμέσως την τράπεζα που συνεργάζεται για να δει αν φάνηκε έστω μια κίνηση στον λογαριασμό του, αλλά η υπάλληλος του είπε ότι μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι και να αφήσει να περάσει έστω ένα εικοσιτετράωρο.

Ο Θεός όμως, όπως λέει ο λαός, αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη! Λίγες ώρες αργότερα, ο επιχειρηματίας δέχτηκε ακόμα ένα τηλεφώνημα από συνεργάτη του που εργάζεται ως αντιπρόσωπος γνωστής εταιρείας χρωμάτων και τον ενημέρωσε πως μία ομάδα απατεώνων, παριστάνοντας τους φαρμακοποιούς, προσπαθούν να αποσπάσουν από χρωματοπωλεία χρηματικά ποσά της τάξεως των 5.000€, στέλνοντας μάλιστα και πλαστές αποδείξεις.

Ο Σερραίος καταστηματάρχης που παραλίγο να πέσει θύμα των απατεώνων ευχαρίστησε τον συνεργάτη του και σκέφτεται σύντομα να απευθυνθεί στις αρχές!

φωτιστικά inde.gr