13 Μαΐου, 2021

Press Room

Σέρρες: Πάνω από 100 απόπειρες τηλεφωνικής απάτης σε ηλικιωμένους μέσα σε λίγα 24ωρα.


Πάνω από 100 τηλεφωνήματα δέχτηκαν ανυποψίαστοι συμπολίτες μας από επιτήδειους με σκοπό να τους εξαπατήσουν λέγοντας τους πως συγγενικό τους πρόσωπο κινδυνεύει και χρειάζεται χρήματα. Το τηλεφώνημα των απατεώνων γίνεται κυρίως νυχτερινές ώρες με σκοπό να πιάσει στον ύπνο το θύμα και να δώσει τα χρήματα πριν προλάβει να σκεφτεί και να δράσει με ψυχραιμία.

Στις Σέρρες από το μπαράζ τηλεφωνημάτων που πραγματοποιήθηκε μόνο μια γυναίκα έπεσε θύμα των απατεώνων και δυστυχώς έχασε χρήματα αλλά και λίρες
Κανένα από τα θύματα των απατεώνων δεν σκέφτηκε να ενημερώσει την αστυνομία πριν δώσει τα χρήματα που του ζήτησαν, ώστε να τους συλλάβουν επ αυτοφώρω.

Η υποδιεύθυνση ασφαλείας Σερρών κατά το παρελθόν έχει εξιχνιάσει αντίστοιχες υποθέσεις γι’αυτό και συνιστά στους νέους να ενημερώνουν τους γονείς τους για τέτοιου είδους περιστατικά.

Δυστυχώς βέβαια οι ηλικιωμένοι πέφτουν θύματα όχι μόνο μέσω τηλεφώνου, αλλά και δια ζώσης καθώς πολλοί είναι αυτοί που προσποιούνται τους υπαλλήλους ΔΕΗ και ΟΤΕ, μπαίνουν στα σπίτια και κλέβουν χρήματα και κοσμήματα.