14 Αυγούστου, 2020

Βαΐα Βαΐδου

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες: Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε  η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το λεγόμενο ως “Πάσχα του Καλοκαιριού”, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με πανηγυρίζοντα ντον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Σέρρες. Παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε παραμονής της εορτής ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως έψαλλε τα εγκώμια προς την Θεοτόκο.
Τόσο εντός όσο και εκτός του ναού πλήθος κόσμου συνέρρεε συνεχώς στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου για να προσκυνήσει την Ιερή της Εικόνα και τον Επιτάφιο.
Φέτος λόγω των απαγορεύσεων του Κορωνοϊου δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση του Επιταφίου, αλλά ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, προχώρησε στη. Λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας, στο προαύλιο του Ναού.
Φέτος τόσο έξω από το ναό, όσο και μέσα, οι περισσότεροι πιστοί φορούσαν μάσκες, ενώ τηρούνταν και τα μέτρα των αποστάσεων  όσο αυτό ήταν δυνατόν.

φωτιστικά inde.gr