25 Μαΐου, 2020

Press Room

Σέρρες: Νέα διαμαρτυρία από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς» θα πραγματοποιήσει νέα παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26 Μαΐου 2020, στη 1μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι,

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα δίνουν αυτές τις μέρες το παρών σε κινητοποιήσεις, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και στην κυβέρνηση που αδιάλλακτη και με παντελή περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς και στον θεσμικό διάλογο, πορεύεται ενάντια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς.

Κινητοποιήσεις που έχουν στόχο να αναδείξουν:

-Την αγωνία των εκπαιδευτικών και των γονέων για την επαναλειτουργία των σχολείων με όρους διασφάλισης της υγείας μαθητών-εκπαιδευτικών-κοινωνίας.

-Το αίτημα για την απόσυρση του αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου που πλήττει ανεπανόρθωτα τη δημόσια εκπαίδευση και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

-Την απαίτηση για κατάργηση της τροπολογίας και τη μη εφαρμογή των ρυθμίσεων της για την αντιπαιδαγωγική ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Συνεχίζοντας δυναμικά ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμμ. Παπάς» καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους γονείς να δώσουμε δυναμικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 26-05-2020 στις 13:00 μ.μ. στη Διεύθυνση Π.Ε. Σερρών τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.