29 Οκτωβρίου, 2020

Press Room

Σέρρες: Μετά από 8 χρόνια συνδέθηκαν με το φυσικό αέριο τα ειδικά σχολεία


Η φλόγα του φυσικού αερίου άναψε σήμερα στο Σχολικό Συγκρότημα Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου Σερρών, το οποίο πλέον θα θερμαίνεται αποδοτικότερα, οικονομικότερα, ασφαλέστερα και με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Με την ενεργοποίηση της σύνδεσης του συνόλου του συγκροτήματος με το υφιστάμενο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ ολοκληρώθηκε μετά από πολυετείς προσπάθειες ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία των Σχολείων Ειδικής Αγωγής του Δήμου Σερρών. Είχε προηγηθεί η θέρμανση της πισίνας του συγκροτήματος με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από φωτοβολταϊκά συστήματα.

«Ανταποκριθήκαμε αμέσως στο πάγιο αίτημα των Σχολείων Ειδικής Αγωγής για τη σύνδεσή τους με το φυσικό αέριο υλοποιώντας με ταχείς ρυθμούς το έργο, που δημοπρατήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έτσι, ενισχύουμε περαιτέρω τις υποδομές του Συγκροτήματος, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για τη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα πανελλαδικά.

Ευχαριστούμε πολύ τους βουλευτές και υπουργούς που βοήθησαν διαχρονικά για την υλοποίηση του έργου.

Επίσης, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σιαμάγκα, στις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών και γενικότερα στο τεχνικό προσωπικό, καθώς δούλεψαν εντατικά και ολοκλήρωσαν έγκαιρα τη σύνδεση, ώστε οι μαθητές να ζεσταθούν αυτόν τον χειμώνα με φυσικό αέριο», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

«Βασική μας προτεραιότητα αποτελεί η πρόσβαση των δημοτικών κτηρίων και σχολικών μονάδων του Δήμου Σερρών σε πιο οικονομικές και οικολογικές μορφές ενέργειας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα προχωρήσουμε σταδιακά σε σύνδεση και άλλων σχολικών μονάδων είτε στο δίκτυο φυσικού αερίου είτε στο δίκτυο τηλεθέρμανσης», υπογράμμισε ο κ.Χρυσάφης.

Στο Σχολικό Συγκρότημα Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(ΣΜΕΑΕ), συνολικής επιφάνειας 6.400 τμ συστεγάζονται το Ειδικό Νηπιαγωγείο Σερρών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Σερρών, καθώς και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Στις παραπάνω δομές φοιτούν συνολικά περίπου από 200 μαθητές. Επίσης, στο συγκρότημα συστεγάζεται και η υπηρεσία του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Σερρών.