20 Μαΐου, 2020

Press Room

Σέρρες: Η τελετή θεμελίωσης του Διυλιστηρίου Νερού του Αγίου Ιωάννη (Βίντεο & Φωτογραφίες)


Η τελετή θεμελίωσης του Διυλιστηρίου Νερού των Σερρών θα πραγματοποιήθηκε σήμερα , στον χώρο κατασκευής στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.885.000 εκ. ευρώ, προ ΦΠΑ και χρηματοδοτείται κατά 100% από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον θεμέλιο λίθο έθεσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αντιπεριφερειάρχης Σερρών,ο Δήμαρχος Σερρών και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Νερού θα εξυπηρετεί το 60% των αναγκών υδροδότησης της πόλης των Σερρών, επιτυγχάνοντας έξυπνη διαχείριση των υδατικών πόρων και διασφαλίζοντας πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη. Το έργο ξεκίνησε από την Δημοτική αρχή του Γιάννη Βλάχου και συνεχίστηκε ώστε να βρεθούν ποροι, από την Δημοτική αρχή του Πέτρου Αγγελίδη.

Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η κοινοπραξία Envitec-ΤΕΣ Α.Ε. και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης θα παραδοθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Το έργο εκτελείται με το σύστημα Μελέτη-Κατασκευή, με επίβλεψη του προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑΣ, το οποίο και θα μεριμνήσει για την χρησιμοποίηση άριστων υλικών και για την πλήρη εφαρμογή της μελέτης.