13 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Σέρρες: Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα” στη Νιγρίτα (Φωτογραφίες)


Την περασμένη Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 φιλοξενήσαμε στην αυλή του Ιερού μας Ναού τα γυρίσματα της εκπομπής “Στον τόπο που γεννήθηκα” του Εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού 4Ε, που εκπέμπει και στην περιοχή μας στο τηλεοπτικό κανάλι Λυδία.
Είχαμε την ευκαιρία να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία, παράδοση, λαογραφία αλλά και την Νιγριτινή μαγειρική. Οι υπεύθυνοι της εκπομπής, Ελευθερία Ναλμπάντη δημοσιογράφος – φωτορεπόρτερ,  Αθανάσιος Κλιματσίδας παρουσιαστής, και Δημήτριος Νταντής τεχνικός – κάμεραμάν έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να επιτευχθεί τελικά ο σκοπός της εκπομπής. Την όλη οργάνωση είχαν αναλάβει οι κυρίες του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και ο πρώην δήμαρχος Νιγρίτας Δημήτριος Δάπης, καθηγητής της σχολής οικονομικών επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
Ο συμπολίτης μας ιστορικός Ιωάννης Μπάκας, αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ανέπτυξε μέσα σε λίγα λεπτά στους τηλεθεατές την μακραίωνη ιστορία της Νιγρίτας, ενώ ο Δημήτριος Δάπης, αναφέρθηκε στην πλούσια τοπική μας λαογραφία.
Παρουσιάστηκαν δεκάδες τοπικά φαγητά, γλυκίσματα και πίτες, τα οποία πρόσφεραν απλόχερα συμπολίτες μας.Συμμετείχαν, παρουσιάζοντας ντόπια παραδοσιακά επιτραπέζια τραγούδια, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες του μουσικού σχήματος ¨Επιμένουμε παραδοσιακά¨ με τους ερασιτέχνες τραγουδιστές Κωνσταντίνο Καραγιώρα, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας και Αθανάσιο Κουντουρά καθώς και διακεκριμένοι καλλιτέχνες με τους ζουρνάδες και το νταούλι τους, οι οποίοι συνόδευσαν με την μουσική τους τα συγκροτήματα παραδοσιακών χορών του δήμου Βισαλτίας και του συλλόγου γυναικών Νιγρίτας.
Χαιρετισμό στην εκπομπή απηύθυναν οι παρόντες:  Δήμαρχος Βισαλτίας κ.Αθανάσιος Μασλαρινός, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως του δήμου Βισαλτίας, κα.Φωτεινή Νικολούση πρόεδρος της φιλοπτώχου αδελφότητας κυριών Νιγρίτας, η κα.Νίκη Μάστορα πρόεδρος του συλλόγου γυναικών Νιγρίτας, κα.Ελένη Τσιαπάρα, πρόεδρος του συλλόγου καρκινοπαθών Νιγρίτας, κ.Αδάμ Σταμπουλής πρόεδρος του ορειβατικού συλλόγου Νιγρίτας και Πρωτοπρεσβύτερος π.Γεώργιος Κελεμπέκης.Παρέστησαν επίσης σχεδόν όλοι οι φορείς και αρχές του τόπου μας διά εκπροσώπων τους αλλά και πλήθος Νιγριτινών, που έκατσαν μέχρι τέλος για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα αλλά και να γευθούν τα υπέροχα φαγητά, πίτες και γλυκά που προσφέρθηκαν.
Οι Νιγριτινοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την υψηλή ντόπια μαγειρική παράδοση που θα ζήλευαν και οι μεγαλύτεροι σεφ. Δεν ήταν μόνο η ποικιλία, δεν ήταν μόνο η νοστιμιά ήταν και ο υπέροχος στολισμός του κάθε φαγητού ξεχωριστά! Όλα μαζί αλλά και το καθένα ξεχωριστά έδειχναν ένα υπερθέαμα Νιγριτινής μαγειρικής!
Ευχαριστούμε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία των γυρισμάτων, τα οποία θα επεξεργαστούν στη συνέχεια οι τεχνικοί του εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμού και το αποτέλεσμα είμαστε σίγουροι πως θα μεταφέρει την περιώνυμη και περιάκουστη πόλη της Νιγρίτας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής, όπου εκπέμπει το 4Ε!

Θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα για την ακριβή ημέρα και ώρα που θα προβληθεί η εκπομπή.