,

27 Σεπτεμβρίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Η εκδήλωση στο Τάσουλουκ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26/9/2021, στο Τάσουλουκ Νιγρίτας η εκδήλωση μνήμης για τους αγωνιστές του ΕΛΑΣ που έπεσαν στη νικηφόρα μάχη κατά των ναζί Γερμανών κατακτητών στις 14 του Σεπτέμβρη του 1944.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες από το Δ.Σ της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, και τα Παραρτήματα: Κέντρου Θεσσαλονίκης , 4ου και 5ου διαμερίσματος όπως και του Παραρτήματος Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης.

Το ιστορικό της μάχης και τη γενικότερη αντιστασιακή δράση του ΕΑΜ και ΕΛΑΣ στην περιοχή παρουσίασε η πρόεδρος του Παραρτήματος Σερρών, Φιλιώ Σαραντίδου. Η κεντρική πολιτική ομιλία, για τον αγώνα του ΚΚΕ στην Αντίσταση, την ηρωική συμμετοχή του λαού απέναντι στην τριπλή Κατοχή, όπως και την αναγκαιότητα να βγουν συμπεράσματα και διδάγματα που θα βοηθήσουν στο να κατανοηθεί για ποιο λόγο πρέπει να σηκώσει ο λαός κεφάλι σήμερα, να τολμήσει να κάνει το βήμα, να βάλει τέλος στη μοιρολατρία και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να απαιτήσει και να παλέψει για τη ζωή που του αξίζει, παρουσίασε η Γραμματέας της Τ.Ε. Σερρών του ΚΚΕ Μπούμπα Αλεξία.

Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο.