7 Μαΐου, 2021

Press Room

Σέρρες: Ενθρόνιση Ιερής Εικόνας και θυρανοίξια στον Ιερό Ναό του Ιωάννη του Θεολόγου


Σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου επ’ ονόματι μητρός του αγαπημένου, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Ιωάννη του Θεολόγου από το Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο. Το παρεκκλήσιο είναι αφιερωμένο στην Παναγία την γλυκοφιλούσα.

Λίγη ώρα νωρίτερα κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας για την γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης ενθρόνισε στον ιερό ναό μία εικόνα του 16ου αιώνα η οποία βρέθηκε τυχαία μέσα στον ναό κατά τις εργασίες ανακαίνισης που γινόταν.  Πρόκειται για μια εικόνα του 16ου αιώνα η οποία βρέθηκε καμένη από την μια της πλευρά όπου απεικονιζόταν η Παναγία, ενώ στην άλλη της πλευρά απεικονίζεται η ζωοδόχος πηγή. Λίγο πριν την απόλυση της θείας λειτουργίας ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης χειροθέτησε
με το οφίκιο του Σταυροφόρου Οικονόμου τον εφημέριο του Ιερού Ναού του Ιωάννη του θεολόγου τον πατέρα Χριστόδουλο Καμπερίδη, ο οποίος αγωνίζεται καθημερινά για το καλό της εκκλησία και των πιστών.

Ο ποιμενάρχης μας τον συνεχάρη για την εργατικότητα του, καθώς μέσα σε λίγους μήνες η εκκλησία άλλαξε εντός και εκτός ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ο ς ο πατέρας Χριστόδουλος είναι ένα από τα δικά του παιδιά για το οποίο είναι περήφανος.