12 Νοεμβρίου, 2019

Press Room

Σέρρες: Διέρρηξαν το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου – Πήραν τρόφιμα από τον καταψύκτη του κυλικείου


Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα των Σερρών τις τελευταίες ημέρες αφού οι σχολικές μονάδες των Σερρών βρίσκονται στο έλεος των διαρρηκτών. Οι διαρρήκτες έχουν βάλει στο μάτι τα σχολεία της πόλης των Σερρών αλλά και της περιφέρειας. Τελευταίο περιστατικό η διάρρηξη που σημειώθηκε στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου. Οι εκπαιδευτικοί μόλις έφτασαν το πρωί της Δευτέρας στη σχολική μονάδα αντίκρισαν σημάδια παραβίασης και ζημιές που προκάλεσαν οι άγνωστοι στο πέρασμά τους.
Οι «ποντικοί» χρησιμοποίησαν ακόμη και μηχάνημα οξυγονοκόλλησης για να κόψουν τα κάγκελα του παραθύρου έτσι ώστε να εισβάλουν στο κυλικείο και να αφαιρέσουν προϊόντα. Αφού τα κατάφεραν πήραν ο,τι είχε μέσα ο καταψύκτης συνολικής αξίας περίπου 800 ευρώ. Τις προηγούμενες ημέρες άγνωστοι διέρρηξαν το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών και τη σχολική μονάδα του Προβατά.
Με αφορμή τα συχνά φαινόμενα διαρρήξεων στα σχολεία το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Διευθυντή Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών Κώστα Τενεκετζή προκειμένου να παρθούν μέτρα για την προστασία των σχολείων όλες τις ώρες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διευθυντής της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, εκπρόσωπος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και διευθυντές των σχολικών μονάδων.