28 Δεκεμβρίου, 2019

Press Room

Σέρρες: Αποφάσισαν συνέχιση των Ανασκαφών στον τύμβο Καστά


Την συνέχιση των ανασκαφών στον τύμβο Καστα ανακοίνωσαν η υπουργός πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδωνη και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, βρισκόμενοι το πρωί του Σαββάτου στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης. Στόχος του όλων το μνημείο να γίνει επισκέψιμο για το κοινό, αρχικά για ειδικές ομάδες.
Αυτή η η στιγμή αυτό που προέχει για τον τύμβο είναι οι εργασίες αποκατάστασης.
Οι αρμόδιοι φορείς βρέθηκαν Για τρίτη φορά βρέθηκαν στην Αμφίπολη και τον τύμβο Καστά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, με σκοπό να δούνε από κοντά την εξέλιξη των εργοστασίων σε συνδιασμό με τα χρονοδιαγράμματα και την απορρόφηση των πόρων.
Σκοπός της επίσκεψης της υπουργού και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε ήταν ο σχεδιασμός των επόμενων βημάτων από εδώ κ πέρα.
Στην είσοδο του μνημείου βρίσκονται τα αρχιτεκτονικά μέλη του Λέοντα της Αμφίπολης τα οποία και θα τοποθετηθούν κάποια στιγμή στον περίβολο.
Σε επόμενη φάση θα μελετηθεί και η τοποθέτηση του Λέοντα της Αμφίπολης στον τύμβο Καστα.
Στον θέμα τον οστών που ανακαλύφθηκαν στο μνημείο η υπουργός πολιτισμού ανέφερε ότι δεν έμαθε ποτέ γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητοι έλεγχοι ώστε να διαπιστωθεί που ανήκουν χρονολογικά , αναφέροντας πως ήδη γίνονται κρούσης σε πανεπιστήμια, ώστε να αναλάβουν το ίδιο πρόγραμμα.
Τέλος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανέφερε πως στην αρχές του 2020 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην Π.Ε. Σερρών όπου θα συζητηθεί, η έναρξη των εργασιών θωράκισης της περιοχής γύρω από το μνημείο.

^ ,