14 Ιουλίου, 2021

Press Room

Σέρρες: Ανήλικα παιδιά το “έσκασαν” από ίδρυμα για να βρούν τους γονείς τους


Στο δρόμο πηδώντας τα κάγκελα και παράθυρα βρέθηκαν σήμερα τα 4 μικρά παιδιά της οικογένειας Αντίκογλου. Τα μικρά παιδιά είδε μόνα τους όπως ισχυρίζεται πάνω στο οδόστρωμα η μητέρα τους η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της, καθώς θεωρούσε πως το κέντρο αποκατάστασης φυλάσσεται και τα παιδιά δεν είναι εύκολο να βγουν έξω από το ίδρυμα.

Οι γονείς αναρωτιούνται τι θα γινόταν στην περίπτωση ατυχήματος και ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη, επισημαίνοντας πως είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους του ιδρύματος πως τα παιδιά θα προσπαθούσαν να το σκάσουν καθώς θέλουν να επιστρέψουν στην οικογένεια τους.

Η κυρία Αμαλία Ζουρνατζή έχασε την επιμέλεια των παιδιών της μετά από καταγγελίες που έγιναν στο πρόσωπο της , με τον εισαγγελέα Σερρών να αποφασίζει τα παιδιά να φιλοξενηθούν σε ίδρυμα καθώς το οικογενειακό περιβάλλον και δεν είναι το κατάλληλο για να μεγαλώσουν.

Η μητέρα όπως υποστηρίζει κάλεσε την αστυνομία προκειμένου να τους ενημερώσει πως τα παιδιά βγήκανε από το ίδρυμα, ενώ παρότι όπως ισχυρίζεται χτύπησε το κουδούνι δεν της άνοιξε κανείς , ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε για το που ήταν τα παιδιά τόση ώρα που έλειπαν από το ίδρυμα.

Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας μιλά στην κάμερα του Δίκτυο τηλεόραση για το πώς κατάφερε αυτή και τα τρία αδέρφια της να βγουν από το κέντρο αποκατάστασης πάνω στο δρόμο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανένα εργαζόμενο.