28 Απριλίου, 2021

Press Room

Πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης

Σέρρες: 40 μέρες φυλακή σε αρνητή μάσκας – Τι λέει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών.


60 ημέρες φυλάκιση επέβαλε το δικαστήριο των Σερρών σε Σερραίο πολίτη ο οποίος συνελήφθη τρεις συνεχόμενες φορές χωρίς να φορά την μάσκα του.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κύριο Παναγιώτη καριπογλου, ο οποίος και υπογράμμισε πως πρόκειται όντως για άνθρωπο ο οποίος λόγω πεποίθησης δεν φορούσε μάσκα.

Η υπόθεση δικάστηκε με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος φέρεται και κατά το προηγούμενο διάστημα να είχε υποπέσει στο ίδιο αδίκημα.

Η απόφαση του ανθρώπου να μην φορά μάσκα εκ πεποιθήσεως ήταν και αυτό που οδήγησε το δικαστήριο να του επιβάλει ποινή φυλάκισης 60 ημερών εκ των οποίων οι 40 πρέπει να εκτειθούν.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κύριος Παναγιώτης Καρίπογλου ανέφερε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα αυστηρή απόφαση, αλλά αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο την έδρα του δικαστηρίου που έκρινε πως αυτή η ποινή έπρεπε να επιβληθεί. Ο κύριος Καριπογλου υπογράμμισε πως ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει την εκτέλεση μέρους μίας ποινής στερητικής της ελευθερίας και την αναστολή του υπολοίπου αυτής, εφόσον κρίνει ότι αυτό είναι αναγκαίο για να αποτρέψει τον κατηγορούμενο από την τέλεση άλλων αξιόποινων πράξεων.

φωτιστικά inde.gr